Ortiz otpao: “Joshuin menadžer nam je nudio jadnu novčanu ponudu, on je prevarant!”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.04.2019 13:25h Autor:

Luis Ortiz

I dalje se ne zna tko će biti zamjenski izazivač Anthonya Joshue u njegovoj američkoj premijeri, koja je zakazana za 1. svibanj i New York. Nakon što je originalni protivnik Jarrell Miller morao odustati radi pada na doping testu, promotor Eddie Hearn je u paničnoj potrazi za novim protivnikom.

Među nekoliko imena koja se spominju proteklih dana u medijima istiću se ona “top contendera” u teškoj kategoriji Luisa Ortiza i Andya Ruiza Jr-a. No, nakon što je Ortizov promotor Jorge Carmenate dao intervu za BoxingScene portal, jasno je da on definitivno nije više opcija.

Jesu li pronašli protivnika za Joshuu? “Potpiši ugovor, stižem po tvoje pojaseve…!”

Razlog zašto nisu prihvatili ponudu da boksaju protiv Joshue je novac. Odnosno manjak istog u ponudi Hearna prema kubanskom teškašu.

“Nakon pet dana sra.., odbili smo sve jadne ponude Eddieja Hearna i umorni smo od ovih igrica. Znam koliko je velika ova borba. I nisam htio dopustiti da me Eddie Hearn maltretira. Posebno kada znamo da su oni ti koji trebaju Luisa. Nisam siguran imaju li uopće bilo kakvu drugu legitimnu opciju? Jer publika neće platiti ništa drugo…”, izjavio je Carmenate.

U nastavku je dodao da nema ništa protiv suradnje s Joshuom, ali da se Hearn ne ponaša korektno prema bivšem izazivaču i bivšem privremenom svjetskom prvaku.

“Gledajte, ja volim Joshuu. Želim da nastavi s ovakvim dobrim rezultatima, ali ne mogu se nikako naći na istoj valnoj duljini s Hearnom. On je varalica. S njim sam završio. Hearn je šala od čovjeka, koji želi iskoristiti druge boksače i gurnuti ih u ovakve mečeve. Dosta mi je igrica. Moj boksač je TOP 3 na svijetu. Onda ga tako treba i tretirati”, nastavio je promotor i zaključio:

“S Alom Haymonom nikada nisam imao ovakvih problema. On zna kako se tretiraju ljudi.”

Osim Ortiza i Ruiza, u igri za mjesto izazivača WBO, WBA, IBO, IBF titula u još neki teškaši poput Manuela Charra i Michaela Huntera. Navodno bi se upravo danas trebali sastati Hearn i menadžment Andya Ruiza, pa bi možda mogli dobiti konačno rješenje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI