ONE Championship šokirao! Poništili poraz legendarnog Petrosyana i naredili novi meč

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.05.2019 10:20h Autor:

Petchmorakot vs. Petrosyan

ONE Championship prošlog je vikenda organizirao prvo kolo velikog kickboxing turnira do 70 kilograma, a među sudionicima našao se i vjerojatno najveći kickboksač te kategorije ikad, Giorgio Petrosyan. On je doživio poraz od Petchmorakota Petchyindeea, no promocija je to odlučila poništiti i narediti novi meč.

Radilo se o vrlo neizvjesnom meču gdje je svaki borac imao svojih trenutaka. Petrosyan je bio agresivniji nego inače, no njegov je protivnik jako dobro ulazio u klinč gdje je radio štetu koljenima. Cijeli meč se Talijan zapravo mučio doći do vidne prednosti, no nije uspijevao. Na kraju meča bilo je jasno kako odluka sudaca može otići na obje strane. Petrosyan je bio bolji tek po bodovanju jednog suca, dok su dvojica presudila u korist borca s Tajlanda.

Bio je to tek treći poraz u karijeri za Petrosyana. Koliko god to iznenađenje bilo, nitko nije previše prigovarao na sudačku odluku. Bilo je jasno kako je meč bio izjednačen i da su nijanse presudile. Ipak, jučer je ONE donio odluku prema kojoj poništava meč. Naime, u Singapuru borilačke promocije nisu pod jurisdikcijom nikakve komisija i vodstvo iste na tako što ima pravo, barem što se tiče turnira koji sami organiziraju. Naredili su održavanje novog meča, no nisu još odredili datum. Ipak, pitanje je hoće li do njega doći, budući da je tim tajlandskog borca odbio takvu opciju. Možemo reći s potpunim pravom. Njihov borac zasluženo je odnio pobjedu zadovoljivši kriterije dvije od tri osobe čiji je posao bio meč presuditi.

Teško je zaključiti kako će se sad stvari odviti, no lako je pretpostaviti što je ONE nagnalo na takav potez. Uostalom, MMA forumi i društvene mreže su gotovo pa suglasni po pitanju razloga. Osim Petrosyana, iz turnira su odmah eliminirana i druga dva glavna favorita, Enrico Kehl i Yodsanklai Fairtex. Već ranije je zbog ozljede iz turnira istupio Andy Souwer. Tako je polufinale ostalo na četiri manje poznata imena, čime ipak pada atraktivnost istog. Barem onima koji nisu popratili prvo kolo, jer sva četiri meča bila su spektakularna i pobjednici su dokazali kako su zasluženo u svjetskom vrhu.

Ovo je samo jedna u nizu mrlja ove promocije, ali svakako najistaknutija. Već je od ranije poznato kako se njihova vaganja rade u tajnosti i rezultati istih nisu poznati javnosti. Mnogi smatraju kako su time često znali planski ići u prilog borcima koje favoriziraju. Isto tako, nedavno su uveli regulaciju prema kojoj menadžeri njihovim borcima mogu biti samo agenti koji žive u Aziji minimalno godinu dana, imaju deset godina u MMA industriji i fakultetsku diplomu.

Iako rade sjajne evente i njihove borbe oduševljavaju svojom atraktivnošću, kod ONE Championshipa je i dalje puno stvari nejasno. Ovakve odluke sigurno neće dobro djelovati na njihov ugled u svijetu, posebno iz tog razloga što nije bilo apsolutno nikakvih temelja za poništavanje meča.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI