“On je gotov” – otac, ujak i prijatelj nakon poraza napustili bivšeg prvaka pa ‘nanjušili’ novac i preklinjali da ih primi natrag

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.03.2017 13:19h Autor:

Amir Khan (Instagram)

Ona stara izreka koja govori da novac kvari ljude najbolje će nam opisati događanja u životu Amira Khana, bivšeg boksačkog prvaka i srebrnog olimpijca s Igara koje su se još 2004. godine održale u Ateni.

Dugi je niz godina britanski boksač bio slijep na stvari koje su se događale iza njegovih leđa. Osobe od povjerenja iskorištavale su njegovu darežljivost i ponekad nekontrolirano trošile njegov krvavo zarađen novac, a u posljednje vrijeme su samo uživale u njegovom radu bez ikakvog korisnog doprinosa.

Dok je on bio isključivo fokusiran na boks, njegov tim je bio zadužen za onu drugu stranu karijere tijekom koje je, prema procjenama, zaradio 49 milijuna dolara. No onda je jednog dana Amir odlučio stvari uzeti pod svoju kontrolu te je svom ocu Shahu Khanu, ujaku Tazu Khanu i dugogodišnjem prijatelju Saju Mohamedu poručio da moraju početi nešto zaista raditi ukoliko će ih nastaviti plaćati, no njima se ta poruka očito nije svidjela.

Naime, njih su trojica smatrali kako je njegova priča završila onog dana kada je skupo platio svoj skok u srednju kategoriju i upravo ih je taj poraz od Canela Alvareza natjerao da mu u teškim trenucima okrenu leđa.

“Način na koji su me napustili nije bio lijep. Ono što me posebno zasmetalo je to da su bili dijelom mog tima tijekom čitave dosadašnje karijere, ali su nakon Canela pomislili, ‘On je imao svoju veliku borbu i sad je gotov.’ Vidjeli su nakon tog meča svoju najbolju priliku za isplatom pa su zatražili posljednji veliki ček i nakon toga me napustili”, požalio se Khan u razgovoru s The Sunom.

Britanski boksač priznaje da se danas suočava sa stvarima koje dosad nije nikad u životu radio, no barem sam vodi računa o svim svojim troškovima.

“Oni su se išetali i rekli snađi se. Pokvario mi se štednjak, a ja nisam imao pojma što učiniti. Nikad u životu nisam obavio bankovnu transakciju. Obično sam donio novac, a sve ostalo bi se napravilo za mene. Sada mi pristižu računi za ured, ali on meni ne treba. Dvorana je moj ured. Znate, puno je novca otišlo na mjesta zbog kojih nisam sretan i koja vjerojatno uopće ne posjedujem. Imao sam imovinske savjetnike i računovođe koji su me opelješili… Plakali bi da vam ispričam cijelu priču.”

Da je Khanova karijera daleko od velikih zarada opovrgnut će činjenica koja govori je on još uvijek vruća roba na tržištu, a trenutno je i u pregovorima oko velike borbe s Mannyjem Pacquiaoom. Takav meč bi bez ikakve sumnje napunio njegov račun, a to naravno nije promaklo glavnim negativcima u ovoj priči.

“Sada kada postoji ova kombinacija u kojoj bih se borio s Pacquiaoom, oni se na koljenima vraćaju i govore stvari poput, ‘Oh Amire, ovdje sam ako me zatrebaš’. No ovo je kraj ere u kojoj smo mi imali dobra vremena i skupa zarađivali puno love. Sada sam glavni za sve i ja donosim odluke”, poručio je jasno Khan koji vjeruje da će ponovno doći vrijeme kada će oko svog struka navući pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI