Oleksandr Usyk borac godine elitnog sportskog časopisa

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.12.2018 21:03h Autor:

Oleksanr Usyk

Oleksandr Usyk odabran je za borca godine po izboru elitnog sportskog časopisa Sports Illustrated. Do tog priznanja dovelo ga je osvajanja sva četiri elitna pojasa lakoteške kategorije te velika pobjeda protiv Tonya Bellewa.

Osim što je Usyk proglašen borcem godine, proglašen je i idućom velikom stvari, što ne treba čuditi gledajući kako je njegova profesionalna karijera još uvijek tek na početku, odnosno da bi najbolje stvari tek trebale uslijediti. Usyku je 31 godina, u amaterskoj karijeri je osvojio svjetsko, europsko i olimpijsko zlato, a kao profesionalac za sada izgleda jednako impresivno. Slavio je u svih 16 mečeva, 12 puta nokautom te je osvojio sva četiri elitna pojasa lakoteške kategorije te osim toga i Muhammad Ali trofej, kao pobjednik Svjetske boksačke serije.

Kako su naveli iz Sports Illustrateda, Usyk je maksimalno iskoristio svaku priliku koja mu se pružila u posljednje dvije godine te je zbog toga tu gdje je sada nalazi. Na mnogim “pound4pound” ljestvicama nalazi se na jednom od prva dva mjesta uz svog timskog kolegu Vasyla Lomachenka, a mnogi upravo njih dvojica smatraju tehnički najboljim i najzanimljivijim boksačima. O Usyku puno govori i izjava njegovog posljednjeg protivnika.

“On je najbolji boksač s kojim sam dijelio ring”, rekao je Tony Bellew, nakon što ga je Usyk zaustavio nokautom u osmoj rundi njihovog meča.

Svakako zasluženo priznanje te da Fight Site također dodjeljuje nešto tako, vjerujemo da bi dobitnik bio isti jer Usyk je ove godine oduševio na apsolutno svakom polju. Pobjedama, ponašanjem u ringu i izvan njega, zanimljivim mečevima te prije svega primjerom kako se treba ponašati pravi sportaš.

🙌 Congratulations Александр Усик / Usyk on being named Sports Illustrated 'Fighter of the Year'!! 💪#IAmFeel #WBSS1 #Unified 🏆 #AliTrophy

Objavljuje World Boxing Super SeriesČetvrtak, 13. prosinca 2018.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI