“Odustao si! Reci istinu!” Khan tvrdi da nakon niskog udarca nije predao meč, ali Crawford se ne slaže

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.04.2019 12:39h Autor:

Amir Khan i Terence Crawford

Terence Crawford i Amir Khan dali su svoje viđenje završnice njihove borbe u Madison Square Gardenu koja je prekinuta nakon što je Khan primio ilegalni udarac u međunožje.

Crawford je u New Yorku obranio svoju WBO titulu prekidom u šestoj rundi, no to nije bila pobjeda kakvoj se nadao. Iako je vodio na sudačkim karticama, Crawford je borbu završio pogodivši Khana nenamjernim udarcem ispod pojasa. Nakon što dobio vrijeme da se oporavi, Khanov trener Virgil Hunter donio je odluku da on nije sposoban nastaviti.

Na press konferenciji nakon borbe Khan je objasnio da nije predao meč.

“Nisam odustao, radije bih bio nokautiran. Takav sam borac. Znao sam završiti u nokautu upravo zato što pokušavam doći do pobjede”, rekao je Khan s čim se Crafword nikako ne slaže.

“Odustao si! Reci istinu”, uzvratio je Crawford.

“Ne, nisam odustao”, odgovorio je Khan. “Primio sam udarac ispod pojasa. Nisam vidio snimku, ali udarac je bio nisko. Ako vi mislite da sam odustao, nema problema. Ali ja nikada nisam odustao od borbe. On je sjajan borac i pobijedio me večeras.

Prije nego što je Khan stigao na pressicu Crafword je bio upitan što misli o prekidu. Amerikanac očito ima drugo mišljenje i vjeruje da je slomio Khana koji je iskoristio priliku da odustane.

“Vidio sam da Amir trese glavom i bio sam razočaran jer sam znao da traži izlaz. On i trener su razgovarali, ne znam o čemu, ali tresao je glavom i pomislio sam, on će sada odustati. I bio sam u pravu. To se i dogodilo. To nije način na koji želim završiti borbu, ali trener je u njegovom kutu s razlogom. Tu je da se brine se o svom borcu i zaključio je da se njegov borac više ne želi boriti i zato je zaustavio borbu”, rekao je Crawford.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI