Odabrani suci za May/McG meč, bit će rekordno plaćeni

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.08.2017 09:20h Autor:

Robert Byrd

Atletska Komisija Nevade je u srijedu na svojoj redovnoj sjednici odabrala službene suce za povijesni boksački meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera koji nam slijedi 26. kolovoza.

Komisija odobrila lakše rukavice za meč Conora i Floyda!

Glavnu riječ u ringu će imati slavni sudac i član Boksačke kuće slavnih Robert Byrd. Radi se o vrlo uglednom imenu koje se sudačkim poslom vrlo uspješno bavi još od 1983., a sudio je mnoge velike mečeve poput onog između Andrea Warda i Sergeyja Kovaleva, odnosno Canela Alvareza i Moguela Cotta.

Kada su u pitanju suci pored ringa koji će bodovati meč, NAC se odlučila za Burta Clementsa, Davea Morettija i Guida Cavallerija. Sva tri bodovna suca su u 2017. već odsudili najmanje deset mečeva, a Cavalleri osim u SAD-u posao suca obavlja i u Europi i u Aziji.

Poznati su i honorari sudaca. Byrd će biti plaćen 25 tisuća dolara, dok će bodovni suci dobiti po 20 tisuća. Ovo su najveći honorari nekih boksačkih sudaca u povijesti te je izjednačen rekord s meča Mayweather vs. Pacquiao gdje su također sucima plaćene iste cifre.

Do dvoboja Mayweathera i McGregora je ostalo devet dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI