Od 13 sati LIVE na FC-u: Počinje WSB liga, Hrgović i Sep love vize za Rio!

K1 / Boks 17.01.2015 10:13h Autor:

WSB

Pred vratima je peta sezona WSB lige u kojoj ćemo i ove godine pratiti dvojicu hrvatskih boksača Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa…

Hrgović i Sep će uz trenera Leonarda Pijetraja i ove godine nastupati za kazahstansku Astanu koja je prošle sezone zaustavljena u polufinalu od Baku Firesa iz Azerbajdžana. Planovi za ovu sezonu su veliki kad je Astana u pitanju i cilj je upustiti se u novu borbu za naslov. No, velikih ambicija imaju sve momčadi, a konkurencija je iz godine u godinu sve jača.

Astana Arlans nalazi se u skupini B koju čine četiri europske te po dvije sjeverno i južnoameričke momčadi. Uz Astanu tu su prošlogodišnji finalisti iz Azerbajdžana Baku Firesi, poljska momčad Rafako Hussars, Italia Thunder, Argentina Condors, USA Knockouts, Caciques Venezuela te Hurricanes iz Portorika.

Prvi će meč Astana imati u subotu 17. siječnja kad je domaćin momčadi iz Venezuele. Tada nećemo na dijelu vidjeti Hrgovića i Sepa, ali oni će u ring tjedan dana kasnije kad gostuju u Poljskoj. Astana je bitno promijenila roster u odnosu na prošlu sezonu te su naša dvojica boksača ostali jedini stranci.

Ovo je godina u kojoj se kreće u borbu za Olimpijske igre pa su Kazahstanci željeli imati što više svojih predstavnika. Naime, kroz WSB će 17 boksača izboriti nastup na OI, a to su pojedinačni pobjednici po kategorijama te poneki drugi boksač u pojedinoj kategoriji. Hrgović i Sep će loviti svoju priliku, a ono što je najvažnije je podatak da su ostali dio prve ekipe iako je bilo naznaka da bi mogli napustiti Astanu. Upravo, činjenica da se preko WSB-a traže vize za Rio daje ovoj sezoni još veću draž. Uzbuđenja i dobrog boksa sigurno neće nedostajati jer u to su nas uvjerile i prethodne sezone.

U skupini A nalaze se branitelji naslova Kuba Domadores, polufinalisti prošle sezone Russian Boxing Team, viceprvaci iz treće sezone Ukrajina Otamans, British Lionhearts, Meksiko Guerreros, Desert Hawks iz Alžira te dvije nove franšize iz Kine i Maroka.

Fight Channel će i ove sezone uživo pratiti WSB, a prvi prijenos možete pratiti u subotu 17. siječnja od 13 sati kad se sastaju Astana Arlans i Caciques Venezuela.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI