Nova snimka incidenta s Glorya daje bolji uvid u ono što se dogodilo (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.06.2017 14:18h Autor:

Grigorian vs. Groenhart

Kickboxing je ponovno na naslovnicama portala koji prate borilačke sportove, ali nažalost ne iz onih sportskih razloga. Riječ je naravno o incidentu s Glory 42 eventa u Parizu, a nakon nove snimke je možda jasnije što se tamo zapravo dogodilo.

Naime, vidi se kako je Groenhart svog protivnika, Haruta Grigoriana, vrlo precizno pogodio koljenom, nakon čega ovaj izlazi iz borbe, okreće se prema svom kutu i hoda ravno, a Groenhart mu dolazi s leđa i pogađa snažan kroše koji ovoga baca u žestoki nokaut, a na podu vidimo kako je došlo i do obilnog krvarenja. Nakon toga se dogodio onaj još ružniji dio, a to je ulazak par ljudi iz Grigorianovog tima te fizički napad na nizozemskog borca.

Što se zapravo dogodilo nije jasno. Možda je Grigorian osjetio da je povrijeđen te je želio otići do kuta s ciljem da mu sudac odbroji “standing 8”. U tom slučaju bi po nekima greška suca bila to što to nije na vrijeme prepoznao, iako je očito kako je rijetko tko shvatio što je Armenac naumio. Groenhart je samo nastavio pratiti pravila sporta te je svog protivnika još jednom pogodio. Nažalost, izgledalo je jako ružno i zbog toga se pojavio velik broj kritika prema Groenhartu.

Druga opcija može biti ta da je Grigorian bio toliko uzdrman od koljena da jednostavno više nije znao gdje se nalazi. U tom slučaju može misliti da je u pitanju kraj runde (iako je prošlo tek 30 sekundi druge dionice), pa je iz tog razloga krenuo prema kutu. Također je i dalje sve po pravilima, odnosno niti u jednoj verziji Groenhart nije nastupio kontra njih. Jedino mu se može zamjerati neobzirnost prema protivniku, iako se već pojavio veliki broj poruka podrške profesionalnih boraca, koji pretpostavljaju da bi i oni jednako tako postupili.

U svakom slučaju, sve je ovdje bilo legalno. Nažalost, Harut Grigorian izvukao je deblji kraj, a na kraju, zbog nedoličnog ponašanja Grigorianovog kuta, postoji opasnost i kako je Groenhart doživio pokoju ozljedu. Glory se još nije službeno očitovao po pitanju incidenta koji ih je doveo na naslovne stranice portala.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI