Nova sezona Svjetske boksačke serije krenula nokautom za 70 sekundi (VIDEO)

K1 / Boks 08.10.2018 18:59h Autor:

Naoya Inoue (foto WBSS)

Krenula je druga World Boxing Super Series sezona i sve otvoreno s dva meča koja su se održala u japanskoj Yokohami. U bantam kategoriji je turnir otvorio domaći borac Naoya Inoue, pobjedom nad Juanom Carlosom Payanom, dok je u poluvelteru slavio Kiryl Relikh protiv Eduarda Troyanovskog.

Inoeu (17-0, 15 KO) je u ovaj turnir unio WBA regular pojas bantam kategorije i prvi meč je branio upravo njega, protiv Juana Carlosa Payana. Krcata dvorana u Yokohami došla je pozdraviti svog prvaka, koji je kao drugi nositelj imao pravo izbora između dva protivnika. I to je odradio jako dobro, budući da je istog savladao već u prvoj rundi. Zapravo, za nokaut nakon kojeg se Payano (20-2, 9 KO) više nije ustao mu je trebalo mu je samo 70 sekundi, a krcata dvorana u Yokomahi je eksplodirala. Boksač pravog borilačkog prezime nije mogao impresivnije ući u turnir.

Japanac je pogodio lijevi direkt i onda na njega povezao kratki, ali izuzetno precizni i snažni desni kroše te je tu sve bilo gotovo. Payano se nakon toga nije ustao i Inoeu odlazi u polufinale turnira, gdje ga čeka Emmanuel Rodriguez ili Jason Moloney. Pobjednik tog meča u daljnji turnir će ponijeti IBF pojas.

View this post on Instagram

井上尚弥 1R KO #WBSS #井上尚弥 #フアンカルロスパヤノ #ボクシング #KO

A post shared by ロス仙人 (@homostagram_) on

Prije glavne borbe turnira u bantamu, održan je i prvi meč poluveltera, u kojem je do pobjede došao Kiryl Relikh. Bjelorus, koji je inače WBA svjetski prvak, je nakon 12 rundi savladao Eduarda Troyanovskog. Odluka sudaca bila je jednoglasna. Njegov protivnik biti će pobjednik meča između Regisa Prograisa, inače WBC privremenog prvaka i Terrya Flanagana iz Velike Britanije.

View this post on Instagram

Some great shots of @naoyainoue_410 before and after his 70 second demolition job!! 🔥🔥🔥 • #InouePayano 🏆 #AliTrophy

A post shared by World Boxing Super Series (@wbsuperseries) on

Osim turnira u ove dvije kategorije, WBSS je za drugu sezonu uveo i treću. Ponovno će se boksati u lakoteškoj kategoriji, a glavni favorit turnira je Mairis Briedis. On je sudjelovao i u prošloj sezoni te je u polufinalu poražen od kasnijeg osvajača, Oleksandra Usyka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI