“Nokautirao bih te iduću rundu!” Lennox Lewis i Vitali Kličko na pozornici prošli kroz svoj legendarni meč (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.10.2018 21:18h Autor:

Lennox Lewis i Vitali Kličko

U Kievu je održan Svjetski boksački kongres koji su sjajnim performansom otvorili Lennox Lewis i Vitali Kličko, prisjetivši se svog sjajnog meča održanog 2003. godine.

Kada je ovaj kongres tek najavljen, pojavile su se neke priče kako bi Lewis i Kličko trebali odraditi egzibicijski revanš svog meča održanog prije točno 15 godina. Lewis je tada pobijedio prekidom nakon šest rundi, odnosno nakon što je doktor procijenio kako je posjekotina iznad njegovog oka preduboka da bi nastavio meč. Bio je to posljednji Lewisov nastup, kojim je završio karijeru skorom 41-2-1, dok je Vitali nakon toga boksao još neko vrijeme te je prije umirovljenja nanizao još 13 pobjeda, završivši karijeru s 45-2.

Kako za gradonačelnika Kieva vjerojatno baš i nije prigodno da boksa pred publikom, ovim je putem samo navukao rukavice na odijelo te je s Lewisom odradio verbalni okršaj, u kojem su svašta rekli jedan drugom. Između ostalog, Vitali je rekao kako smatra da bi nokautirao Lewisa već iduću rundu, da nije došlo do tog prekida. Lewis je ipak priznao da ga je Vitalijev udarac u drugoj rundi gotovo nokautirao, ali da je smogao snage vratiti se u meč i završiti ga.

Vrhunac showa bio je kada se na pozornici pojavio liječnik koji je tada prekinuo meč te je došao do Klička i provjerio mu mjesto gdje je tada bila posjekotina. Tada je potvrdio kako smatra da nije donio krivu odluku, uz odobravajući smijeh i aplauz iz dvorane, nakon čega su se boksači fotografirali zajedno s njim. Svakako je to slika za pamćenje, koja prije 15 godina baš i nije bila moguća ili realna za izvesti.

Ispod teksta možete pogledati kako je izgledalo kada su Lewis i Kličko na oduševljenje publike stali na pozornicu. U publici je, u društvu svog trenera, bila i naša najbolja boksačica Ivana Habazin, koja je otkrila kako je proživjela iskustvo za pamtiti do kraja živote te da je upoznala neke od svojih uzora koja je do sada gledala samo na televiziji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI