Nokaut dana: Službeni meč Lewis vs. Tyson nakon onog "neslužbenog" (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.06.2015 22:43h Autor:

Screenshot

"Iron" Mike Tyson je svoje protivnike većinu puta slao na pod. No, takva situacija se nije dogodila 8. lipnja 2002. u Tennesseeju. Tadašnji IBF, IBO i WBC boksački prvak teške kategorije, Lennox Lewis, je nokautirao Tysona u 8. rundi njihovog meča.

Službenoj borbi je prethodila ona "neslužbena". Tyson je na press konferenciji povodom meča nasrnuo na Lewisa čim je prvak izišao na pozornicu. Lewisov tjelohranitelj je stao ispred prvaka te je prvi popio lijevi kroše od izazivača, zbog čega je odmah nestao iz kadra. Boksači su izmijenili nekoliko udaraca dok ih timovi nisu razdvojili.

Kad se sve smirilio, Mike je ostao ne-smiren te nekome u publici rekao "I'll fuck you till you love me", nakon čega je dvorana utonula u tišinu.

Ovaj meč je srušio ondašnje PPV rekorde. Prodano je 1,95 milijuna PPV-ova, a zarada je dostigla 106,9 milijuna dolara. Cijene karata su iznosile do vrtoglavih 2 400 dolara, a prodano ih je 15 327.

Borba se trebala održati u Las Vegasu, ali je Vegas i nekoliko saveznih država odbilo Tysonu dati licencu za borbu, pa je na kraju meč održan u Tennesseeju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI