Nokaut dana: Drugi poraz u karijeri nedodirljivog Vladimira Klička (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.06.2015 20:48h Autor:

Screenshot

Tada 27-godišnji WBO teškaški prvak svijeta, Ukrajinac Vladimir Kličko, je doživio najteži poraz u karijeri. 37-godišnji Južnoafrikanac Corrie Sanders je prihvatio meč 5 tjedana prije održavanja te je šokirao svijet kad je 8. ožujka 2003. u Njemačkoj 4 puta slao Vladimira na pod.

Komentator meča je izjavio kako "Sanders ima naviku svoje protivnike rano slati na pod". Tako je i bilo. Vladimir se u prvoj rundi dva puta našao u vodoravnom položaju, isto toliko puta i u drugoj rundi. Nakon četvrtog nokdauna sudac je prekinuo meč 27 sekundi po početku druge runde. To je Kličku bio drugi poraz u 40 mečeva.

Vladimir je podcijenio Corrieja, što je i priznao. Ukrajinac je prije meča razmišljao o odmoru, a ne o svom protivniku i meču koji ga očekuje.

"Sanders je za ljude u boksu bio 'skitnica'.", izjavio je Vladimir nakon poraza. "Bio sam umoran i zaposlen. Ušao sam u ring misleći da ću u prvoj rundi nokautirati ovog lika i otići kući. To je bila psihološka katastrofa. To je najgori način razmišljanja. Ne možeš ulaziti u ring i razmišljati o odmoru. Nitko u karijeri me nije tako porazio."

Sandersu je pobjeda nad Kličkom bila najveći uspjeh u karijeri, pogotovo jer su ga ljudi smatrali dobrim boksačem koji nikad neće ispuniti svoj potencijal.

Corrie je 22. rujna 2012. upucan u naoružanoj pljački u Južnoafričkoj Republici. Sa svojom kćeri Martinique je prisustvovao zabavi povodom 21. rođendana svog nećaka. Stajao je s Martinique kraj ulaza kad su uletjela trojica naoružanih pljačkaša i počela pucati bez povoda. Sanders je svojim tijelom zaštitio kćer. Krvario je iz rana na trbuhu i rukama kad je Martinique povukao do sebe i rekao joj da se pravi mrtva. Sljedećeg dana je preminuo od zadobivenih rana. Braća Kličko su bili prvi koji su izrazili sućut obitelji. Corrie Sanders je napustio svijet u 46. godini života.

Trojica pljačkaša, koji su od prisutnih na zabavi uzeli novac, satove i mobitele, su osuđeni na 30 godina zatvora.

Vladimir Kličko trenutno drži WBA, IBF, WBO, IBO i The Ring teškaške pojaseve prvaka svijeta. U karijeri je slavio 63 puta, od čega 53 puta nokautom, a poražen je samo 3 puta. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI