Njemački Muay Thai prvak se priključio ISIL-u: Ovdje želim umrijeti čineći dobro!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 08.06.2015 14:30h Autor:

Screenshot

Ugledni švicarski "Swiss News Radio" javlja kako se njemački Muay Thai prvak Valded Gashi priključio vojnim postrojbama Islamske republike (ISIL) u Siriji. Gashi je inače i svjetski Muay Thai prvak za kojeg se mislilo da je proteklih mjeseci na Tajlandu i da dodatno usavršava svoje borilačke kvalitete. No, on je u 90-minutnom telefonskom intervjuu za već spomenuti medij potvrdio da podupire ISIL-ovu ideologiju te je pokušao objasniti gdje je našao motive za priključivanje ovoj skupini koju svijet smatra terorističkom.

"Želim činiti nešto dobro i želim umrijeti čineći to. To bi me učinilo sretnim", rekao je među ostalim Gashi koji se trenutačno nalazi na lokaciji u gradu Membij blizu turske granice.

Ovo nije prvi put da se Gashi ističe u ne samo sportskim temama. Kontroverzno je bilo i otvaranje njegove MMA dvorane u Winterthuru. Tada su u dvorani bili privilegirani muslimani, ženama je bio zabranjen pristup, a tijekom vježbanja se nije smjela slušati glazba ili psovati. To je, dakako, izazvalo dosta kontroverzi u inače liberalnom švicarskom društvu.

Gashi je zamolio prijatelje i rodbinu da ga ne osuđuju dok ne znaju čitavu priču. No, to mu očito nije uspjelo s obzirom da mu je obitelj, navodno, poručila kako mu je mjesto sa suprugom i djecom, a njegov je otac otišao toliko daleko ga je njegov potez nazvao ga pravom ljudskom glupošću.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI