Ništa od najavljenog poteza “za koji treba mnogo muda”: White otkrio da boksačka priča ne ide kako je zamislio!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.08.2018 15:48h Autor:

Screenshot – Dana White

Koliko je uspješna boksačka odiseja Dane Whitea i njegovog Zuffe Boxinga? Čini se ne baš pretjerano. Šef UFC-a očito ima dovoljno problema sa svojim “core biznisom” da bi se bavio i organizacijom boksačkih evenata i mečeva, što je najavio prošlog ljeta tijekom promotivne kampanje za meč između Mayweathera i McGregora.

Nedavno je u izjavi za “The On With Mario Show” objasnio gdje je zapelo s boksom. No, ujedno je najavioskorašnji  veliki “potez s mnogo muda”.

“Jednostavno je taj biznis toliko fragmentiran, toliko je segmenata i toliko toga ima. Pitanje je kako se s ovime baviti? I dalje pikamo okolo, naokolo i pokušavamo shvatiti što nam je činiti. Kako ući u ovo i napraviti od ovog posao? Prije svega, ako potpišemo ugovore s nekoliko boksača, što ćemo s tim.? Potpišem nekoliko ugovora sa zvijezdama i one će se međusobno boriti?!”, pita se White i odgovara sam:

“U mom svijetu ja imam oko 550 boraca pod ugovorom i mogu dogovoriti meč koji ja želim. Moraš imati bogat roster boksača, ako želiš dobre boksačke mečeve. Tako da je to nešto što trebamo osigurati. I dalje pokušavam shvatiti ovaj biznis. Vidjet ćete, vrlo brzo ću krenuti s jednim velikim potezom za koji treba mnogo muda. Pa ćemo vidjeti kako će se to odigrati.”

U međuvremenu nikakvog poteza “za koji treba mnogo muda” nije bilo pa je White ponovno morao objasniti gdje je zapelo. To je ovaj put učinio u podcastu UFC Unfiltered gdje se po tko zna koji put “morao posuti pepelom” radi svojih bombastičnih izjava koje kasnije nije mogao poduprijeti.

“Ovo je jedna od onih stvari za koje sam rekao da ću joj se ozbiljnije posvetiti, ali ne planiram ići glavom kroz zid. I dalje radimo naporno na nekim stvarima. Mnogo toga se nije dogodilo onako kako smo zamislili u boksačkom svijetu i zato za sada niste vidjeli taj potez za koji trebaju muda”, priznaje White, ali ponovno ne otkriva ništa konkretnije.

Na kraju je zaključio:

“Čitava stvar je jednostavno malo skrenula s kolosijeka. Nisam mogao uopće ponuditi nekom nešto do sada jer se stvari nisu posložile. Ali kada se sve što treba izdogađa, budite sigurni da ću biti spreman i da ću reagirati.”

White je svoje namjere da kompaniju Zuffa prebaci i u boksačke vode je otkrio još u ljeto 2017. uoči meča između Conora McGregora i Floyda Mayweathera, no do sada nije bilo većih poteza ili posebnih uspjeha. Jedina velika priča je bila vezana uz navodnih pola milijarde dolara koliko je ponuđeno Anthonyju Joshui za nekoliko mečeva pod Zuffa bannerom, no kasnije je i ta priča demantirana od samog Whitea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI