Ništa od meča? Mayweather otkrio kako nije pristao na nikakvu borbu na Rizinu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.11.2018 23:15h Autor:

Floyd Mayweather Jr.

Čini se kako od najavljivanog meča Floyda Mayweathera Jr. i Tenshina Nasukawu na Rizinovom novogodišnjeg eventu neću biti ništa. Tako se barem može zaključiti iz Floydove objave na Instagramu, nastale povodom njegovog povratka u SAD.

Prije samo dva dana, iz Japana je pristigla prava bomba, odnosno vijest kako će se Floyd Mayweather Jr. boriti protiv japanskog borilačkog supertalenta Tenshina Nasuwake na Rizin 14 eventu, koji se održava 31. prosinca u Saitama Areni. Floyd je čak sudjelovao na press konferenciji gdje je pohvalio svog 20 godina mlađeg protivnika, a svjetska borilačka javnost krenula je s reakcijama na tu objavu. Svoj sud dali su čak i neki analitičari poput Joea Rogana, koji je pohvalio Japanca. Danas su se pojavile čak i informacije o honoraru za boksačku legendu.

Ipak, prije nego se sazna nešto više o meču, za koji se prvobitno objavilo da će se tek dogovoriti pravila i uvjeti, javio se Mayweather. I iz toga što je otkrio na Instagramu bi se dalo zaključiti kako je meč zapravo upitan. Odnosno, “Money” je otkrio kako se smatra prevarenim te da on uopće nije prihvatio borbu protiv Nasukawe na Rizin 14 eventu. Prenijeti ćemo njegovu Instagram objavu.

“Sada kada sam se vratio na teritorij SAD-a, nakon dugog i razočaravajućeg puta u Tokio, imam potrebu obratiti se svojim fanovima i medijima u vezi nadolazećeg eventa 31. prosinca, koji je najavljen. Prije svega i najvažnije, mora vam biti jasno da ja, Floyd Mayweather, niti u jednom trenutku nisam službeno pristao na borbu protiv Tenshina Nasukawe. Zapravo, uz sav mogući respekt, nikada nisam niti čuo za njega do ovog puta u Japan. Bio sam upitan za egzibiciju u trajanju od devet minuta, odnosno tri runde, gdje ću se boriti s protivnikom kojeg će odabrati promocija Rizin. Ono što sam saznao od Briana Johnsona iz One Entertainmenta je da je ovo trebala biti egzibicija organizirana pred manjim brojem bogatih gledatelja, za veliku svotu novca”, prvi je dio Floydovog obraćanja javnosti.

Zanimljivo je sada čitati ovo, kada smo vidjeli press konferencije, kao i službeno fotografiranje Mayweathera i Nasukawe te kada je Rizin podosta glasno obavijestio borilački svijet o tome. Uostalom, sportski mediji već dva dana ovo drže kao glavnu temu. U nastavku se ipak može saznati nešto više o tome kako se Floyd zapravo našao u toj priči.

“Ova egzibicija je prvobitno organizirana kao posebna borba za potrebe zabave, bez ikakvih namjera da se nađe na nekom službenom borilačkom programu niti da bude prikazivana putem televizije u cijelom svijetu. Kada sam se pojavio na konferenciji za medije, moj tim i ja bili smo iznenađeni smjerom u kojem je sve krenulo i mislim da smo odmah trebali svemu stati na kraj istog trenutka. Želim se ispričati svojim fanovima jer ih je informacija dana na toj konferenciji odvela na krivi put. Uvjeravam vas da su me zaslijepili organizacijom koja je bila odrađena bez mog znanja i pristanka. Zbog nekih fanova koji su došli iz raznih dijelova svijeta samo da bi prisustvovali toj konferenciji, suzdržavao sam se od toga da na licu mjesta reagiram i otkrijem što je zapravo u pitanju. Sada mi je žao zbog toga. Ja sam umirovljeni boksač koji zarađuje veliku svotu novca, globalno, svojim pojavljivanjem, govorima ili egzibicijama”, glasio je drugi dio ovog Floydovog obraćanja.

Mi moramo priznati kako nam sada ništa nije jasno. Ako je situacija bila takva, zašto je Floyd odradio fotografiranje i sučeljavanje, kao i to zašto do sada nije reagirao? Neki će pretpostaviti da je možda promijenio priču kada je vidio kakva potencijalna opasnost prijeti od Japanca, dok će neki od prvog trenutka vjerovati priči koju je Amerikanac iznio, a prema kojoj su ga Japanci pokušati “preveslati” te navesti na nastup na njihovom eventu.

U svakom slučaju, ovo će sada tek biti zanimljivo pratiti i svakako čekamo reakciju vodstva japanske promocije.

View this post on Instagram

Now that I am back on U.S. soil after a long and disappointing trip to Tokyo, I now have the time to address you, my fans and the media in regard to the upcoming event on December 31st that was recently announced. First and foremost, I want it to be clear that I, Floyd Mayweather, never agreed to an official bout with Tenshin Nasukawa. In fact (with all due respect) I have never heard of him until this recent trip to Japan. Ultimately, I was asked to participate in a 9 minute exhibition of 3 rounds with an opponent selected by the "Rizen Fighting Federation". What I was originally informed of by Brent Johnson of "One Entertainment" was that this was to be an exhibition put on for a small group of wealthy spectators for a very large fee. This exhibition was previously arranged as a "Special Bout" purely for entertainment purposes with no intentions of being represented as an official fight card nor televised worldwide. Once I arrived to the press conference, my team and I were completely derailed by the new direction this event was going and we should have put a stop to it immediately. I want to sincerely apologize to my fans for the very misleading information that was announced during this press conference and I can assure you that I too was completely blindsided by the arrangements that were being made without my consent nor approval. For the sake of the several fans and attendees that flew in from all parts of the world to attend this past press conference, I was hesitant to create a huge disturbance by combating what was being said and for that I am truly sorry. I am a retired boxer that earns an unprecedented amount of money, globally, for appearances, speaking engagements and occasional small exhibitions.

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI