Nikad teži Jarell Miller upisao novu pobjedu, postao službeno prvi izazivač Anthonya Joshue

K1 / Boks 29.04.2018 14:56h Autor:

Jarrell Miller

Jarrell Miller došao je do svoje 21. profesionalne boksačke pobjede, čime je samo dodatno zakomplicirao situaciju u svjetskom teškaškom boksu, budući da je sada postao službeno prvi izazivač Anthonya Joshue za WBA titulu.

Miller (21-0-1, 18 KO) je boksao u Barclays Centru u Brooklynu protiv Johanna Duhaupasa iz Francuske te je potvrdio status favorita pobjedom nakon 12 rundi. Ovog puta Big Baby nije uspio nokautirati protivnika, kao što to radi u većini mečeva, no sudačke kartice koje glase dva puta 119-109 i jednom 117-111 su znak da je bio dominantan i da je slavio zasluženo. Što se tiče samog meča, on nije bio ovog puta previše uzbudljiv, budući da je Francuz pokušavao taktizirati i nije se namjeravao previše upuštati u otvorenu borbu.

Zanimljivo, Miller je u ovaj meč ušao uvjerljivo najteži u dosadašnjoj karijeri. U petak je na vaganju imao čak 138 kilograma, što je deset kilograma više od najveće težine na kojoj je do sada nastupao. Izgledao je ogroman i vjerojatno je dobio na snazi, no svakako je tu bio nedostatak brzine, odnosno lakši Miller bi možda koji puta uspio kvalitetnije dohvatiti protivnika. Njemu je najvažnije kako je došao do pobjede kojom je ostvario svoj cilj.

A cilj mu je bio doći do mjesta prvog izazivača WBA ljestvice pa tako time i do mjesta legitimnog kandidata za idućeg protivnika Anthonya Joshue, kod kojeg se nalazi teškaški WBA pojas. Ovime je postao samo jedan u nizu kandidata za protivnika Joshue ili Deontaya Wildera, odnosno još jedan u nizu problema za organiziranje meča koji svi ljubitelji boksa žele vidjeti. Među ostalim imenima se u prvom planu ističu Alexander Povetkin i Dillian Whyte.

Bivši K-1 protivnik Mirka Filipovića nastupa u životnoj formi otkako se u potpunosti bazirao na boks i sigurno gradi svoj put prema vrhu. Sada je jako blizu napada na titulu i tko zna kako će se stvari na kraju odviti po tom pitanju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI