Nevjerojatna odluka suca uništila fantastičnu borbu Frocha i Grovesa!

K1 / Boks 25.11.2013 09:00h Autor:

Froch VS Groves

Sjajan boksački meč u Manchesteru održan u subotu navečer uništila je nevjerojatno loša odluka suca! Naime, duel Carla Frocha i Georgea Grovesa prekinut je u devetoj rundi nakon serije udaraca Frocha.

Groves je odlično boksao protiv IBF i WBA prvaka svijeta, a u prvoj rundi ga je ozbiljno uzdrmao i sudac je mogao vrlo lako brojati Britancu. Do prekida Groves je osvojio više rundi od Frocha, te po slobodnoj procjeni imao prednost od nekoliko rundi.

Ipak, u devetoj rundi Froch je pogodio Grovesa serijom udaraca, ne baš razornih, što je bilo dovoljno sucu ne da broji, već da odmah prekine borbu. Groves, koji nije bio pretjerano potresen jer je i dosta zamaha Frocha promašilo metu, nije mogao vjerovati što je sudac napravio, kao ni publika koja ga je "počastila" zvižducima.

Froch je ipak uvjeren da je odluka ispravna.

"Mislim da je sudac donio dobru odluku. Spremao sam seriju za aperkat i posljednja dva udarca koja su ga pogodila mogu uzrokovati velike ozljedeu ovom sportu. Sudac je morao donijeti odluku u dijeliću sekunde i to je napravio", rekao je Froch.

Revanš je zaista najmanje što Groves zaslužuje…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI