Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Nevjerojatan tjedan! Umirovio se još jedan boksački velikan! | Fight Site

Nevjerojatan tjedan! Umirovio se još jedan boksački velikan!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.08.2017 17:00h Autor:

Timothy Bradley Jr

Zaista nevjerojatan tjedan je iza nas. Od boksačkih fanova u posljednjih su se nekoliko dana pozdravila neka od najpoznatijih lica ringa.

Nakon što se umirovio bivši teškaški prvak Vladimir Kličko, svoj je odlazak iz aktivnog bavljenja boksom najavio i Portorikanac Miguel Cotto (no njega vjerojatno čekaju još dva ulaska u ring), zatim je uslijedio pozdrav jednog od najuspješnijih meksičkih boksača, Juana Manuela Marqueza, a sada je rukavice o klin odlučio objesiti i bivši svjetski prvak u dvije različite težinske kategorije – Timothy Bradley Jr.

“Potrošio sam posljednjih nekoliko dana u potrazi za riječima koje bi na pravi način opisale ovaj trenutak u mom životu. Bez obzira na to koliko dugo sjedio i gledao unatrag, još uvijek ne znam jesu li ovo ispravne riječi, ali dat ću sve od sebe da otvorim svoje srce i sa svima vama podijeli ovo ključno vrijeme.

Više od 23 godine boks mi je davao svrhu i definirao me. Posvećen svom zanatu i nošen strašću za sportom, ljubavlju prema svom timu i divljenjem prema svima vama koji ste me podržavali iz dana u dan – bio sam u stanju dati 100% sebe kako bih se uvijek ustao kada bih bio srušen. Bio je to najveći izazov u mom životu, ali prihvatio sam žrtvu sa svakom pobjedom i dostignućem. Boks mi je dao korijene, držao me podalje od ulice, dao mi je samopouzdanje i naučio me kako da budem čovjek i kako da se izravno suočim sa svakim izazovom i prihvatim i ono dobro i ono loše. Da, propustio sam praznike, rođendane, čak i neke od prvih riječi svoje djece, ali više od vremena, uzeo je moju krv, znoj i suze, sve što ne mogu vratiti. Upravo zato okretanje nove stranice budi podijeljene osjećaje.

Ta jedina svrha da se svakog dana probudim i dam 100% sebe sada je usmjerena prema nečemu drugome – mojoj obitelji. U njima pronalazim svoju snagu, svoj mir i što je najvažnije, bezuvjetnu ljubav. Budim se sa željom da cijelo vrijeme budem otac, muž i da budem slobodan. Iako mi je taj kvadratni krug u kojem sam plesao davao puno osmijeha i blagoslova, on nikada ne može nadmašiti osmijehe i blagoslove koje mi pružaju moja žena i djeca. Sada je red na meni da ih podržavam i ohrabrujem da ostvare svoje snove. Ne mogu biti više uzbuđen oko ovog novog poglavlja. Nadam se da ću nastaviti puštati boks u svoj svijet kroz učenja, komentiranje i kroz to što ću biti fan sporta kojeg toliko volim”, poručio je, između ostalog, 33-godišnji Bradley u svom oproštajnom pismu, a nije ni zaboravio svoje fanove kojima se posebno zahvalio na svim godinama tijekom kojih su ga ohrabrivali i gurali prema naprijed. Zbog njih je, kako i sam kaže, ispao ovakav čovjek.

Bradley je tijekom karijere pet puta osvajao naslov svjetskog prvaka, a u njegovom su se vlasništvu nalazile WBC i WBO titule u poluvelteru te WBO titula u velteru. Profesionalnim boksom se počeo baviti 2004. godine, a posljednji meč odradio je 9. travnja 2016. godine kada je Manny Pacquiao odnio konačnu pobjedu u njihovoj trilogiji.

Uz pobjedu nad PacManom iz 2012. godine, Bradleyjev najzapaženiji trijumf bio je onaj nad Juanom Manuelom Marquezom (2013).

Karijeru završava s impresivnim omjerom koji broji 33 pobjede, 2 poraza i jedan neodlučeni ishod.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI