Neiskusni Banks u Kličkovom kutu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.10.2012 13:35h Autor:

Vladimir Kličko i Johnathon Banks

Mariusz Wach (27-0, 15 KO) 10. studenog će postati četvrti poljski teškaš koji se bori za naslov svjetskog prvaka. U Hamburgu će izazvati Vladimira Klička (58-3, 50 KO) u meču za naslov WBA (Super), IBF, WBO i IBO prvaka.

Ova borba dolazi u osjetljivom trenutku za 36-ogodišnjeg Ukrajinca s obzirom na smrt njegova trenera Emanuela Stewarda. 
Mjesto legendarnog trenera u kutu će zauzeti Vladimirov sparing partner i IBO prvak u cruiserweightu Johnathon Banks (28-1-1, 18 KO). 30-godišnji Amerikanac 2009. se borio i za IBF-ov naslov ali je izgubio tehničkim nokautom od Tomasza Adameka, a prošle je godine nokautirao Ivicu Bačurina.

Prema RingTV-u, Steward je savjetovao Kličku da u slučaju da mu on ne bude mogao biti u kutu uzme Banksa. Neki fanovi vide nadolazeći meč između Klička i Wacha kao na mismatch s obzirom na Ukrajinčeve nadmoćne boksačke vještine, brzinu i iskustvo. No, sve to se može vrlo brzo okrenuti u sudaru sa snažnim udaračem kakav je Wach.

Ako se to dogodi ostaje pitanje kako će Vladimir reagirati jer poznato je kako je smirujuće Steward djelovao na njega i uz to mu uvijek davao prave savjete. Ostaje za vidjeti hoće li Banks koji je uz to i mlađi od Vladimira moći dati prave savjete svom boksaču.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI