Nakon Mormecka Vladimir se mora boriti s 40-ogodišnjim Tonyjem Thompsonom

K1 / Boks 29.12.2011 13:53h Autor:

Vladimir Kličko

Sasvim je jasno da držanje silnih naslova u posjedu predstavlja veće prokletstvo nego blagoslov za Vladimira Klička.

IBF, WBA i WBO prvak svijeta u teškoj kategoriji ne samo da mora prvi dio 2012. potrošiti na pripreme protiv znatno manjeg 39-ogodišnjeg bivšeg prvaka u cruiseru Jeana Marca Mormecka (36-4, 22 KO) s kojim će se boriti u ožujku u Njemačkoj, već se potom mora boriti i s obveznim izazivačem IBF-a, 40-ogodišnjim Tonyjem Thompsonom (36-2, 24 KO).

Kao i Mormeck, Thompson je mismatch. Nijedan od njih nema ni snagu ni brzinu kojom bi svladao Vladimira (56-3, 49 KO). Ali što meč s Thompsonom čini još manje zanimljivim je to što ga je Kličko lakoćom pobijedio 2008.  nokautom u 11. rundi. Thompson je sada još stariji, sporiji i od te borbe nije napredovao.

Ipak treba reći da zbog ovoga braća trpe nezaslužene kritike. Prije ulaska u ring izazivačima Kličkovih se tepa da bi nakon što ih Vitalij i Vladimir razvale bili proglašeni kantama. Obojica bez ikakve sumnje spadaju među najveće svih vremena, a njihov je problem što trenutno nema pravih izazivača.

Već je dobro poznato da Aleksandar Povetkin ne želi ni blizu Ukrajincima, što je otvoreno potvrdio i njegov trener Teddy Atlas. Tko su ostali?

Chris Arreola (34-2, 29 KO) je već izgubio od Vitalija, Tomasz Adamek pokazalo se jednostavno je premalen, a Britanac Tyson Fury najvjerojatnije nema namjeru s njima ući u ring i njihova imena koristi za samopromociju.

Bivši WBA prvak David Haye i Europski prvak Robert Helenius priliku zaslužuju još manje od Mormecka i Chisore. “Umirovljeni” Haye nije učinio ništa čime bi zaslužio još jednom boriti se za naslov. A što se tiče Heleniusa svi koji su gledali njegovu borbu s Chisorom znaju da je izgubio.

Borbe Kličkovih zaista znaju biti dosadne, ali je li njihova krivica što protivnici počinju bježati već na početku prve runde?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI