Najveći meč u povijesti ženskog boksa: Ivana Habazin sutra napada ujedinjenje četiri titule

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.09.2014 18:48h Autor:

Ivana Habazin i Cecilia Braekhus

Najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin, sutra će imati priliku doći do najvećeg uspjeha u povijesti ženskog boksa, ukoliko pobjedi Cecilia Braekhus, najbolju boksačicu u povijesti, postati će prva nositeljica četiri najveća pojasa prvakinje. S razlogom ovaj meč zovu najvećim u povijesti ženskog boksa.

Sutra je velik dan za hrvatski, pa i svjetski boks. Po prvi puta u povijesti održati će se ženski meč za ujedinjenje sve četiri najveće titule. U Kopenhagenu će se sastati Cecilia Braekhus iz Norveške i Ivana Habazin, najbolja hrvatska boksačica i nositeljica IBF titule prvakinje svijeta.

Ceciliu Braekhus s razlogom zovu najboljom boksačicom svih vremena. Nakon nevjerojatne amaterske karijere, u kojoj je osvojila sve što se moglo osvojiti, jednakim putem je nastavila i među profesionalkama. Slavila je u svih 25 mečeva u kojima je nastupila, a još nijedna djevojka je nije uspjela ozbiljnije ugroziti. Vlasnica je tri velika pojas i za "grand slam" još nedostaje samo onaj u vlasništvu naše Ivane Habazin.

No, Ivana svoj pojas ne namjerava prepustiti tek tako, naprotiv uvjerena je kako, pruži li svoj maksimum, može postati prva boksačica u povijesti koja je odjednom bila vlasnica četiri najveće titule. Odnosno, spremna je lišiti Ceciliu Braekhus njene tri. Ima namjeru savladati Sauerlandovu muzu na njenom terenu, pod njenom organizacijom.

Službeno vaganje je odrađeno, obje djevojke su spremne i možemo očekivati veliku borbu u kojoj će naša Ivana ostati svoje lavovsko srce u ringu. Sretno, Ivana, učini nas ponosnima!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI