Najveći boksački stručnjak se posuo pepelom: “Conor je bio nevjerojatan, moram priznati…”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.08.2017 11:09h Autor:

Screenshot

Max Kellerman je bez sumnje jedan od najkvalitetnijih boksačkih analitičara na svijetu. Ovaj sjajni poznatatelj šakačkog sporta već godinama radi za ESPN, a redovito ga se može vidjeti i slušati kako filigranski točno analizira sve najveće boksačke mečeve. No, uoči meča između Floyda Mayweathera i Conora McGregora se nije istaknuo. I to skromno rečeno.

Naime, Kellerman je proteklih tjedana bio “persona non grata” u MMA svijetu jer se “proslavio” izjavom da Conor McGregor neće uspjeti plasirati niti jedan jedini udarac u glavu Floyda Mayweathera. Točnije…”Da Irac neće uspjeti dotaknuti Mayweathera rukavicom.” Ta je tvrdnja toliko iziritirala neke od McGregorovih poklonika da je Kellerman bio doslovno izvrgnut linču na društvenim mrežama, a Brendan Schaub ga je javno izazvao na bogatu okladu (koju nije prihvatio).

Sada kada je jasno da je McGregor pogodio ne jedan nego mnogo udaraca tijekom deset rundi, a neki tvrde da je zaslužio osvojiti i četiri runde (službeno samo jednu), Kellerman je pokazao da se ipak radi o velikom čovjeku koji zna priznati svoju grešku.

U emisiji “First Take” je u ponedjeljak, zajedno sa Stephenom A. Smithom, diskutirao o dvoboju koji se održao u Las Vegasu te je vrlo otvoreno priznao kako je potcijenio UFC prvaka.

“Ovo je bila najbolja verzija onoga što je ovaj meč mogao pružiti. I želio bih krenuti s ovim: Conor McGregor zaslužuje mnogo pohvala. On je nevjerojatan borac. Nevjerojatan je. Čak i među prvacima ga se može izdignuti za stepenicu više”, rekao je u uvodu Kellerman te je dodao:

“Conor ima iznimno visok borilački IQ. To je razlog zbog kojeg Mayweathera nije udarao jače nego što jest. Nije se pokušavao mlatiti, nego boksati. U prvoj rundi je pogodio sjajan aperkat, a znam da sam rekao da neće niti rukavicu prisloniti na Mayweathera, kamoli da će pogoditi čisti udarac. Mnogo ljudi na Twitteru govori da je uspio plasirati 111 udaraca. Ne, to nije istina. No, Conor zaista jest pogodio desetak jako dobrih udaraca tijekom deset rundi. To je više nego što većina drugih boksača uspije napraviti protiv Mayweathera. Prednji direkti, udarci u tijelo, to je pogađao. Pogodio je deset ili dvanaest udaraca.”

Uz pohvale za McGregora, analitički dvojac ESPN-a je pokudio Mayweathera za kojeg su ustvrdili da je ipak pokazao starost i da je odluka da se povuče u 41. godini potpuno ispravna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI