Najuspješniji irski boksač se vraća u ring u 54. godini života

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 20.10.2017 12:47h Autor:

Steve Collins

Bivši dvostruki svjetski boksački prvak Steve Collins se vraća u ring u 54. godini života. Britanski mediji javljaju kako je Collins zatražio boksačku licencu kako bi mogao boksati protiv svog starog rivala Nigela Benna.

Collins je sam potvrdio kako je dobio licencu, kao i da je spreman za ponovni ulazak u ring. Irac je posljednji put boksao sada već davne 1997. kada je svladao Craiga Cummingsa te je zadržao svoj WBO naslov u super srednjoj kategoriji.

Protiv Britanca Benna je boksao u dva navrata (mečevi su se održali 1996. godine) te je oba puta slavio prekidom. Vrlo uspješnu karijeru je završio s profesionalnim “scoreom” od 36 pobjeda i 3 poraza. Nikada nije poražen prekidom. Karijera mu je trajala 11 godina; od 1986. do 1997., no očito je da će u narednom periodu ona dobiti svoj nastavak.

“Sada sam ponovno licencirani profesionalac, ako uspijemo doći do dogovora i novac je tu, meč će se dogoditi. Inače nemam drugog motiva za povratak u ring”, priznao je Collins.

Collins je prepoznat kao najuspješniji irski boksač u povijesti koji je titulu WBO prvaka držao u srednjoj i super srednjoj kategoriji. U dva je navrata pobjeđivao i legendarnog Chrisa Eubanka.

Benn, s druge strane, već neko vrijeme ozbiljno trenira i sprema se za svoj povratak unatoč tome što se nije borio još od 1996. i poraza upravo od Coillinsa. Ovaj bivši svjetski prvak također ima 53 godine, a kako trenutačno izgleda u ringu, možete provjeriti u posljednjem videu s treninga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI