Najbolji kickboksač svijeta danas se vraća u Gloryev ring (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.11.2015 18:08h Autor:

Giorgio Petrosyan (foto:Glory)

Najbolji i najuvjerljiviji kickboksač svijeta, Giorgio Petrosyan, danas se vraća u Gloryev ring i to dvije godine nakon posljednjeg nastupa, kad je doživio jedan od samo dva poraza u cijeloj karijeri.

"Doctor" se u međuvremenu borio s ozljedama, no uspio je i odraditi tri borbe u ovoj godini, ostvarivši tri pobjede, čime je svoj skor doveo do nevjerojatnih 79-2-2. Jedan od tri borca koja je savladao je posljednji K-1 prvak, Enrico Kehl, čime je dokazao da je i dalje u sjajnoj formi.

Kao što smo već napomenuli, jedan od ta dva poraza ovaj 29-godišnjak iz Italije doživio je na Glory turniru za prvaka lake kategorije, gdje ga je nokautirao Andy Ristie, dok drugi dolazi još iz davne 2007. godine, kad ga je u Bangkoku savladao Nonthanan Por. Pramuk. 

Na današnjem eventu u Milanu čeka ga Josh Jauncey iz Kanade, koji bi mu zapravo mogao biti zagrijavanje za pravi povratak, a taj bi trebao uslijediti vjerojatno u borbi za titulu lake kategorije. Taj pojas, u glavnoj borbi istog eventa, brani Robin Van Roosmalen, a protivnik mu je Sitthichai Sitsongpeenong. Roosmalena je Petrosyan savladao na Glory 3 eventu, kad je i postao prvak organizacije, dok se sa sjajnim Tajlanđaninom još nije susretao.

U svakom slučaju, ovo je zapravo veliki dan za kickboks, jer se vjerojatno najbolji pound4pound borac svijeta, a po mišljenju nekih i najbolji kickboksač u povijesti, vraća u ring najjače organizacije svijeta. I mi smo sretni i jedva ga čekamo vidjeti u ovom nastupu, ali još više u onima koji bi trebali uslijediti. 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI