Na današnji dan: Ovako je rušio “Iron Mike” (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.12.2015 15:47h Autor:

Tyson vs. Mathis

Mike Tyson, jedan od najvećih i najpopularnijih boksača svih vremena, na današnji je dan 1995. godine nokautom svladao Bustera Mathisa Jr.-a na priredbi koja se održala u Philadelphiji pod nazivom “Petpostavka o nevinosti”.

Nakon što je odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja Desiree Washington, “Iron Mike” se pobjedom nad Peterom McNeeleyjem vratio u svijet boksa. Samo nekoliko dana nakon pobjede nad McNeeleyjem, Mike saznaje da je ispred njega stavljena još jedna prepreka u vidu Bustera Mathisa, do tog trenutka neporaženog američkog teškaša.

Prilično je polako i rezervirano Tyson otvorio ovaj meč te u samim počecima ne uspijeva značajnije ugroziti Mathisa koji odličnu obrambenu taktiku preslikava i na drugu rundu. Izgledalo je to kao sasvim solidna izvedba Mathisa sve do trenutka kada je Tyson pred kraj treće runde provukao jedan aperkat koji se pokazao kobnim za njegovog protivnika.

Mike je za svoju izvedbu nagrađen borbom za WBC-ov pojas, kojeg je u tom trenutku držao Frank Bruno. Svoju povratničku seriju Tyson nastavlja i u tom meču te osvaja prvi pojas nakon izlaska iz zatvora.

Posljednju, treću, rundu iz meča s Mathisom pogledajte u nastavku članka.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI