Može li meč Mayweather vs. McGregor srušiti sve dosadašnje rekorde? Evo brojki…

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.06.2017 10:37h Autor:

Floyd Mayweather (Instagram)

T-Mobile Arena  u Las Vegasu će 26. kolovoza ugostiti boksački meč stoljeća: dvoboj Floyda Mayweathera jr-a i Conora McGregora – prvi takav u povijesti dva sporta. Već sada organizatori najavljuju rekordnu prodaju PPV-a i rekordnu zaradu od ulaznica i ostalih izvora prihoda kojih će sigurno biti (marketing, merchandise…). Dapače, promotori dvoboja Leonard Ellerbe iz Mayweatherovog tima i Dana White iz UFC-a tvrde da će ovaj meč srušiti apsolutno sve dosadašnje rekorde.

To je znajući veličinu i popularnost ova dva borca moguće, no s čime se zapravo moraju mjeriti i koje rekorde srušiti?

Dosadašnji apsolutni rekord PPV prodaje je boksački super meč iz 2015. između Floyda Mayweathera jr-a i Mannyja Pacquiaoa. Dvoboj je to koji se gradio više od pet godina, a jednom kada je realiziran, polučio je golem komercijalni uspjeh. Na koncu je prodano oko 4.5 milijuna PPV-a, a sama zarada od ulaznica je iznosila nevjerojatnih 72 milijuna dolara. White i Ellerbe tvrde da su to brojke koje će oni srušiti.

Iako cijene ulaznica za sada nisu javno objavljene, prema izjavi Dane Whitea one će biti u rangu onih iz meča Mayweather vs. Pacquiao (prilično astronomske cifre…op.a). Stoga je lako zaključiti da bi s većim kapacitetom dvorane rekord u tom segmenutu zaista mogao biti srušen. Što je s PPV prodajom?

I tu ovaj meč ima realne osnove za veliki uspjeh. Naime, njegova potencijalna publika dolazi ne iz jednog, nego iz dva svijeta: boksačkog i onog slobodne borbe. Osim toga, Irac je iznimno popularan u čitavom svijetu i njegova popularnost nije vezana isključivo za Sjedinjene Američke države čiji su građani tradicionalno najveći konzumenti PPV usluge. Kada tome dodate da su Mayweather u boksu i McGregor u MMA-ju najveći prodavatelji PPV-a, a da će cijena pojedinačnog biti oko 100 dolara, nije nemoguće da upravo meč 26. kolovoza bude novi komercijalni rekorder.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI