Morosanu: Ovo je moj san, a Cro Cop mi je inspiracija!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.03.2013 11:23h Autor:

Catalin Morosanu

Opasni rumunjski borac Catalin Morosanu u Zagrebu će tražiti put do najvećeg uspjeha u svojoj karijeri. Kao i svi koji su izborili svoje mjesto među najboljih osam na K-1 World Grand Prixu, Catalin se također nada da može upravo on iznenaditi svijet i doći do velike titule prvaka.

U kratkom razgovoru za Fight Site otkrio je da mu je Cro Cop jedan od najvažnijih izvora inspiracije, a Hrvatsku smatra prelijepom državom.

Jesi li imao dovoljno vremena za pripremu i kakvoj si formi trenutno?

"Imao sam zaista puno vremena za pripremu, iako datum K-1 Finala se nije prilično dugo znao. U vrlo sam dobrom stanju, baš kao i prije svih svojih mečeva.

Možeš li nam ukratko opisati kakav ti je bio raspored tijekom priprema?

"Ujutro sam bio u teretani i radio na svojoj kondiciji, a navečer sam radio na tehnici."

Kakva su ti očekivanja od nastupa na turniru u Zagrebu?

"U Hrvatsku dolazim kako bih se predstavio u što boljem svjetlu, dugo sam se pripremao za borbu i želim iskoristiti ovu veliku priliku, moj je cilj odraditi u Zagrebu najbolji meč u svojoj karijeri."

Reci nam nešto o svom protivniku. Što smatraš svojim prednostima, a gdje prijeti najveća opasnost?

"Smatram Pavela Zhuravleva prilično dobrim borcem, mnogo sam jači od njega, ali zato je on tehnički ipak napredniji. To je nešto što bi me možda moglo ugroziti, ali vjerujem da se to ipak neće dogoditi i da će moja snaga u konačnici presuditi."

Zbog čega si toliko motiviran osvojiti titulu? Je li to novac ili nešto drugo?

"Ja se uvijek borim za slavu, pa mi je tako i ovog puta to glavni motiv."

Koga smatraš najvećom prijetnjom u turniru?

"Naravno, to je Badr Hari. Možda neće biti u potpunosti pripremljen, ali on je uvijek opasan i od njega se svašta može očekivati"

Kakvim ti se čini ovo K-1 World Grand Prix Finale?

"Možda se neki neće složiti, ali moje mišljenje je da je K-1 Finale čak i jače od turnira koji je krajem prošle godine održao Glory u Japanu. Ovo K-1 Finale predstavlja na neki način ostvarenje mojih snova.

Mnogi smatraju Mirka Filipovića jednim od glavnih favorita…

"Mirko je jako dobar borac, ljevak je, a to mu je također jedna od prednosti. U počecima karijere on mi je bio jedna od glavnih inspiracija. Moram reći ovom prilikom i da Hrvatsku smatram prelijepom državom, zaista se imate čime ponositi."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI