Možda ćete se iznenaditi, ali Miller je "pravi K-1 prvak"! (FOTO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.03.2013 09:58h Autor:

Jarrell Miller

Američki K-1 borac i profesionalni boksač, Jarrell Miller, još uvijek nije prebolio poraz koji je doživio sredinom ožujka u zagrebačkoj Areni u četvrtfinalu K-1 World Grand Prixa.

Miller već dva tjedna putem svog Facebook profila ne može sakriti svoje razočaranje sudačkom odlukom da jednoglasno pobjedu dodijele Mirku Filipoviću, iako je jedan od bodovnih sudaca te borbe objasnio zbog čega je tako napravljeno. Podsjetimo, Miller je tijekom borbe protiv Cro COpa koristio nedozvoljene tehnike i poteze te su bodovni suci to odlučili sankcionirati, dok ga je sudac u ringu propustio zbog toga i službeno opomenuti.

"Na brifingu sudaca, a poslije i s borcima i trenerima, jasno su izrečena pravila K-1 gdje se prvenstveno reklo da nema hvatanja s dvije ruke u klinču i udaranja više od jednog koljena. Miller se oglušio na to pravilo i cijelo vrijeme je Mirka hvatao u klinč s dvije ruke što nije smio. Mirko u tim momentima nije mogao razviti borbu jer bi bio onemogućen Millerovim hvatanjima. Vidjeli ste da je Miller bacao noge bez koncepcije samo da zadovolji formu K-1, da ne ispadne kako samo boksa te bi iza toga odmah hvatao Mirka u klinč što nije bilo dozvoljeno. Sudac u ringu trebao je dati upozorenje Milleru, a nakon toga opomenu. Upravo zbog pasivnosti suca taj meč je ostavio najviše nedoumica kod gledatelja jer su bili podijeljeni oko pobjede Mirka. Bodovni suci, među kojima sam bio i ja, vidjeli smo što Miller radi i opravdano dali pobjedu Mirku.", rekao je sudac Mladen Kranjčec

No, to Millera ipak nije spriječilo da sebe i dalje smatra "pravim K-1 prvakom" te je odlučio i napraviti majicu kojom potvrđuje takav "svoj status" te je pritom i pozvao sve koji žele svoj primjerak da ga kontaktiraju putem Facebooka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI