Mlada boksačka nada bori se za život nakon prvog poraza

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.10.2015 18:19h Autor:

Screenshot

Portorikanski boksač Prichard Colon bori se za život nakon što je poražen protiv Terrela Williamsa u Fairfaxu u okršaju velter kategorije.

Iako je poražen diskvalifikacijom zbog skidanja rukavica, gubio je na bodovnim karticama nakon devet rundi, no tek nakon borbe osjetio je mučninu i hitno je prevezen u bolnicu nakon što je počeo povraćati. Zbog krvarenja u mozgu podvrgnut je operaciji, javlja Washington Post.

23-godišnji Colon (16-1, 13 KO) jedna je od najvećih nada u svojoj kategoriji. Protiv Williamsa je izgubio svoj prvi meč u karijeri, diskvalificiran je prije posljednje 10. runde  jer mu je njegov kut nakon 9. runde skinuo rukavice. Nakon što su shvatili da se treba boriti još jednu rundu, pokušali su mu vratiti rukavice, ali sudac ga je diskvalificirao.

Williams je dva puta rušio Colona u devetoj rundi, oduzet mu je bod zbog udarca u potiljak u 7. rundi, na što se Colon posebno požalio sucu. No, i Portorikanac je gubio bodove zbog prljavih udaraca. 

Colonov zastupnik Alan Obrador je nakon svega rekao: "Znam da ste svi zabrinuti za Prichardovo zdravlje. Razgovarao sam s Prichardovom majkom koja kaže da se oporavlja nakon krvarenja na lijevoj strani mozga".

Prema posljednjim informacijama, Colon je nakon operacije još uvijek u komi.

Mnogi tvrde da mu je skidanje rukavica možda i spasilo život, jer bi još jedna runda bila kobna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI