Miočić objasnio zašto ne otpisuje McGregora i progovorio o svojim boksačkim ambicijama

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.07.2017 16:18h Autor:

Stipe Miočić

Došao je red na Stipu Miočića da iznese svoje mišljenje o meču Conora McGregora i Floyda Mayweathera, a on je to odradio vrlo objektivno, uz to da nije spreman u startu otpisati McGregora.

Miočić je više puta govorio kako je veliki Mayweatherov fan te da ga smatra najboljim ikad. Iz tog bi se razloga očekivalo kako neporaženog boksačkog prvaka vidi kao uvjerljivog favorita. Nešto tako i je slučaj, no Miočić i dalje nije spreman u potpunosti otpisati McGregora, kada uzme u obzir kvalitete koje Irac posjeduje.

“To je borba, a u borbi su uvijek svi ishodi mogući. Na papiru Mayweather izgleda kao uvjerljivi favorit, nema nikakve sumnje u to. Uostalom, on je najveći boksač svih vremena. No, McGregor se dobro kreće i jako udara. Jedan udarac uvijek može odlučiti. Što je također bitno, on je samouvjeren tip i nije ga briga što drugi misle i govore. On vjeruje u sebe i svoje sposobnosti. Možete staviti pred njega pet tipova, on će biti uvjeren da ih sam može pobijediti. Takva razina samopouzdanja uvijek može napraviti razliku. I opet ponavljam, ovo se sport gdje jedan udarac mijenja stvari. No, ako Mayweather napravi svoj posao, ne bi trebao imati problema.”

Miočićeva glavna i najjača borilačka karakteristika je upravo boks. Čak je u mladosti ostvario neke zapažene amaterske rezultati, no u profesionalnom boksu nije završio. To ipak ne znači kako ne bi volio obratiti se u ringu, uz velike rukavice na rukama.

“Razmišljao sam o profesionalnom boksu, jer sam došao do jedne razine gdje sam napravio jako dobar rezultat u Golden Gloves natjecanju. No, previše sam volio MMA. Sviđao mi se pojas sporta gdje nekoga možeš srušiti, gdje postoje udarci nogama i lakovima te gdje postoji više stvari oko kojih se trebaš brinuti. Volim MMA i volim izazove koje on pruža, zbog toga sam odabrao taj put. No, boks mi je dugo bio na pameti, čak bih i sada volio probati. I to bih se volio okušati protiv jednog svjetskog prvaka, Deontaya Wildera ili Anthonya Joshue.”

Miočić trenutno čeka informaciju koga mu idućeg UFC namjerava suprotstaviti u obrani pojasa. Ukoliko pobjedi u toj borbi, postati će jedini UFC teškaš koji je uspio tri puta obraniti pojas prvaka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI