Mikey Garcia večeras napada svjetsku titulu u četvrtoj različitoj kategoriji (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.03.2018 11:58h Autor:

Lipinets vs. Garcia

Jedan od trenutno najboljih i najubojitijih boksača svijeta, Mikey Garcia, večeras ispred sebe ima novi ispit. U meču protiv Sergeya Lipinetsa, pokušati će svom protivniku oduzeti pojas IBF prvaka junior velter kategorije.

Garcia (37-0, 30 KO) trenutno drži WBC titulu lake kategorije, koju je imao priliku braniti u velikom meču protiv Jorgea Linaresa, gdje bi također imao priliku uzeti njegove pojaseve, no odlučio se prihvatiti meč za pojas prvaka u četvrtoj različitoj kategoriji. Iz tog se razloga uspeo u višu kategoriju, no unatoč tome u meč protiv prvaka, Sergeya Lipinetsa (13-0, 10 KO) ulazi kao veliki favorit.

Garcia je do sada držao titule u perolakoj, super perolakoj i lakoj kategoriji, a ranije je rekao kako mu je cilj biti prvak u barem šest različitih divizija. Tako da se može očekivati kako se nakon ovog meča, ukoliko osvoji planirani pojas prvaka, ne bi dugo zadržao na 63.5 kilograma, nego da bi krenuo prema velteru (66kg), a nakon njega i super velteru (69.5 kg). Budući da mu je tek 30 godina, još uvijek je dovoljno mlad da mu se tijelo može prilagođavati borbi u različitim težinskim skupinama.

Mikey je svoju vrijednost potvrdio s dvije velike prošlogodišnje pobjede. Prvo je u trećoj rundi nokautirao Dejana Zlatičanina, kojem je oduzeo spomenutu WBC titulu lake kategorije, da bi nakon toga savladao boksačku zvijezdu Adriana Bronera. Spominjala se mogućnost meča protiv Vasyla Lomachenka kasnije ove godine, no Garcia je donio odluku da mu je trenutno primaro poharati više kategorije. Što se tiče Lipinetsa, ovaj bivši kickboksač i WAKO svjetski prvak se do sada nije susreo s ovakvim imenom i svakako može opušteno krenuti po pobjedu koja bi ga stavila na istaknuto mjesto svjetske boksačke mape. 29-godišnji Kazahstanac je do titule kojoj je trenutno vlasnik došao u studenom prošle godine, pobjedom nad Akihirom Hondom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI