Mikey Garcia savladao Lipinetsa i došao do titule u četvrtoj različitoj kategoriji (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.03.2018 10:34h Autor:

Garcia vs. Lipinets

Sjajan boksački meč pružili su Mikey Garcia i Sergey Lipinets sinoć u San Antoniu. Publika je dobila 12 rundi akcije, a pobjednik je na kraju bio američki boksač, koji je došao do svjetske titule u četvrtoj različitoj kategoriji. U pitanju je IBF titula junior velter kategorije.

Ono što je bilo glavno pitanje ovog meča brzo je dobilo svoj odgovor. Nije se znalo hoće li Lipinets kalkulirati i kako će na meč djelovati njegov nedostatak iskustva u odnosu na Garciu. Pokazalo se da mu ipak nedostaje veći broj mečeva da bi mogao parirati boksaču kao što je Garcia, no nije mu nedostajalo hrabrosti, zahvaljujući kojoj je ovo bio vrlo dobar i zanimljiv meč.

Garcia (38-0, 30 KO) nije žurio, sam se priznao kako tako što ne smije protiv krupnijeg boksača od sebe, koji je ujedno boksač koji može primiti udarac. Radio je strpljivo te su njegove kontre jako dobro izgledale. Lipinets je pogađao manji broj udaraca od izazivača, no ono što je pogodio izgledalo je snažno i ostavljalo je dobar dojam. Bilo je jasno da Garcia u ringu nema lagan posao nego da protiv sebe ima boksača koji nije slučajno došao do svjetske titule kategorije do 63.5 kilograma.

Ipak, Garcia se opuštao kako je meč prolazio te je otvorenije ulazio u neke razmjene udaraca. Jedan takav primjer imate i u videu ispod teksta, a riječ je o vjerojatno prijelomnom trenutku meča, odnosno situaciji iz sedme runde, kad je Lipinets završio na podu te je doživio prvo brojanje u svojoj karijeri. Vrlo dobar boks publika je vidjela sve do kraja, a ista je proslavila sudačke kartice, koja su pokazale 117-110, 117-110 i 116-111 u korist Garcie.

Lipinets je nakon meča priznao kako je presudio nedostatak iskustva u ključnim trenucima meča, gdje je Garcia iskoristio to što je već prolazio kroz slične situacije. Što se tiče Garcie, on je postao tek treći čovjek u povijesti koji je držao titule u perolakoj, super perolakoj, lakoj i junior velter kategoriji, no on tu ne misli stati. Ima namjeru podići se na 66.7 kilograma te napasti titulu velter kategorije, no još se ne zna po kojoj organizaciji.

Objavu dijeli fightingnow (@fightingnow.de)

Objavu dijeli Boxing Videos (@digitalchamp)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI