Mikey Garcia i Robert Easter Jr. danas se obračunavaju uz ulog dvije svjetske titule (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.07.2018 15:39h Autor:

Mikey Garcia i Robert Easter Jr.

Mikey Garcia i Robert Easter Jr. večeras će se u Los Angelesu obračunati u vrlo zanimljivom meču lake kategorije, u koji svaki od njih unosi po jedan pojas prvaka, a pobjednik će iz ringa izaći s oba.

Nakon što je svom posljednjem meču otišao u poluvelter kategoriju, gdje je došao do IBF svjetskog pojasa, Mikey Garcia (38-0, 30 KO) vraća se u laku kategoriju braniti WBC pojas, no istovremeno će napasti onaj po IBF-u i u ovoj težinskoj skupini. Ipak, neće biti lako jer taj pojas morati će oduzeti Robertu Easteru Jr. (21-0, 14 KO), koji je također bacio oko na onaj u Mikeyevom vlasništvu.

Garcia je svakako jedan od trenutno najuzbudljivijih boksača svijeta, a svjetske je titulu osvajao u četiri različite kategorije. 30-godišnjak iz Kalifornije je izjavio kako mu je cilj to ostvariti u šest kategorija, no prvobitno će pokušati obraniti pojas u svojoj prirodnoj diviziji. Easter je s druge strane napokon dočekao jedan veliki meč u kojem će moći potvrditi svoju vrijednost. Ulazi kao apsolutni autsajder, no eventualna pobjeda donosi mu puno toga, a prije svega zvjezdani status čime automatski postaje i puno bolje plaćen.

Easter će već i za ovaj meč biti plaćen najbolje u karijeri, odnosno pripasti će mu pola milijuna dolara, dok će Garcia pokupiti milijun, ali i neke bonuse koji nisu javno poznati. Što se tiče nekih usporedbi, Easter je čak deset centimetara viši borac od Mikeya i sigurno će tražiti priliku na distanci. Po pitanju Garcie, njegov će posao biti iskoristiti kombinaciju svoje tri najjače karakteristike, a to su brzina, tehnika i snaga, da bi došao u priliku odakle će plasirati udarac ili seriju kojima bi ugrozio svog protivnika.

Nakon što je prošla dva meča pobjedu upisao sudačkom odlukom, Garcia je izuzetno motiviran vratiti se nokautima i to je najavio. Easter je rekao kako će pokazati da nije trebao biti toliki autsajder te je najavio preuzimanje divizije. Istina je kako pred sobom ima težak posao, no nije neporažen bez razloga. Ukoliko to ostane i nakon ovog meča, ovaj 27-godišnji boksač ispred sebe ima blistavu budućnost.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI