Miguel Cotto: Ne treba mi pojas, imam dovoljno pojaseva kod kuće!

K1 / Boks 19.11.2015 16:53h Autor:

Miguel Cotto

WBC je prije nekoliko dana oduzeo Miguelu Cottu njegov pojas u srednjoj kategoriji i za razliku od Saula Canela Alvareza, on ga neće moći svojatati u slučaju pobjede. Ova činjenica dovodi u pitanje važnost, ali i gledanost samog meča. No sve je to samo posljedica Cottovog sramotnog izbjegavanja Golokvina.

Budući da će meč neće biti u srednjoj kategoriji već u "catch weightu", kako bi on i dalje nosio titulu oba borca su morala platiti globu. Alvarez je platio svoj dio i može konkurirati za titulu, međutim, Cotto je odbio platiti dogovoreni iznos i uopće ga ne dira to što za njega borba ne nosi naslov jer on računa na snagu svog imena kad je riječ o prodaji PPV-a.

"Ne treba mi titula. Borba se prodaje sama po sebi i svi znaju što očekivati od Saula i mene. Ubio sam se od posla svaki dan radeći s Roachom i znam da posjedujem sve potrebno da pobijedim Canela", rekao je Cotto.

U intervjuu za ESPN rekao je sljedeće:

"Imam dovoljno pojaseva u svojoj kući i s novcem kojeg sam uštedio mogu kupiti koji god pojas želim. I u svojoj kući mogu biti prvak čega god želim."

Cotto je neplaćanjem globe i gubitkom titule zapravio napravio potreban korak kako bi izbjegao privremenog prvaka Gennadyja Golokvina. Ako pobijedi Canela, može se izvlačiti na činjenicu da ne polaže pravo na pojas, ali pitanje je koliko će poštovanja ljubitelji boksa imati prema njemu nakon ovakvog poteza.

Da stvar bude još gora, ako Canelo dobije meč i osvoji titulu, ni on se neće boriti s Golokvinom još barem godinu i pol dana, jer tvrdi da fizički još nije sazrio kao "middleweight" i ne želi se boriti s GGG-om dok ne bude u idealnoj formi za tu težinsku kategoriju. 

Sve ovo znači da će se Cotto i Canelo 21. studenog u Las Vegasu boriti ne za pojas, već za proglašenje Golokvina pravim prvakom srednje kategorije.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI