Menadžer Anthonya Joshue otkriva: Nakon Parkera moramo raditi meč protiv Wildera

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.03.2018 10:58h Autor:

Joshua, Hearn i Parker (foto: E. Hearn Instagram)

Svi su polako svjesni da se meč Anthonya Joshue i Deontaya Wildera, ukoliko Joshua ostvari prognoze i savlada Josepha Parkera, neće više moći izbjegavati. To je potvrdio i Joshuin menadžer Eddie Hearn te je iznio svoje razmišljanje o meču.

Ispred Joshue je meč protiv Josepha Parkera, posljednjeg dana ovog mjeseca. U njemu Britanac ima priliku doći do treće elitne titule, a ukoliko mu to uspije, nedostati će mu samo jedna. Ta jedna je naravno ona koja je u vlasništvu Deontaya Wildera. A svakim danom je zanimanje za njihov međusobni meč sve veće, posebno nakon Wilderove pobjede protiv Luisa Ortiza. Ukoliko Joshua dođe do pobjede u svom idućem meču, teško će biti izbjeći međusobni duel. Toga je svjestan i Eddie Hearn, Joshuin menadžer te zapravo alfa i omega europskog boksa. Ukratko, upitan je hoće li ove godine doći do meča Joshue i Wildera?

“Odgovor na to pitanje je potvrdan. Jednostavno će biti previše pritiska, i to ne samo od fanova nego i od samog Anthonya Joshue. Vjerujte mi, ljudi ga ne znaju kao što ga ja znam. On želi taj meč, on vidi Wildera kao borca koji čvrsto ide naprijed, ali nema nikakvog straha od njega”, odgovorio je Hearn.

Naravno da je nakon toga uslijedilo pitanje kako on vidi taj meč, što bi meč mogao donijeti te gdje vidi priliku za svog boksača, ujedno i zapravo najvrjednijeg eksponata s njegovog rostera boraca, gdje se nalazi većinom svi najbolji britanski boksači, ali i borci iz drugih dijelova Europe.

“Mogli smo već više puta vidjeti kako Wilder posjeduje nevjerojatnu snagu. Opasan je to meč, no s tehničke strane ne vidim to kao težak posao. Anthony nije nakon meča Wildera i Ortiza rekao da je vidio njegove slabosti, ali to su već svi vidjeli. Pogledajte udarce kakve je primio i dao. No, tu je ta razlika da Anthony Joshua nije stariji čovjek. Ovdje je u pitanju boksač koji će još žešće krenuti i napasti u situaciji kada je ugrožen ili uzdrman. Tada tek nanosi pravu štetu i protivnik će primiti 20 udaraca, a da ne zna odakle su došli. Svakako bi to bio briljantan meč, onaj koji jednostavno svatko želi pogledati. Joshua je neustrašiv, po tom pitanju i više nego Wilder, koji se baš time posebno ističe.”

 Wilder je već najavio kako će 31. ožujka biti u Cardiffu te da namjerava odmah nakon meča pristupiti Joshui (ili Parkeru) i osobno ga izazvati pred njegovom publikom. To bi samo dodatno pridonijelo nabrijavanju na meč. Uostalom, dugo se već neki teškaški boksački duel nije tako iščekivao. Vrijeme vladanje Vladimira Klička je prošlo i teškaši ponovno nude uzbuđenje. Jedan sjajan meč imali smo prošlog vikenda, jedan nas čeka za tri tjedna, a možemo samo zamišljati što će doći nakon toga. Posebno ako Joshua dođe do uvjerljive pobjede protiv Parkera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI