Mega spektakl: Mayweather i McGregor odradili prvu press konferenciju i sučeljavanje (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.07.2017 09:35h Autor:

Screenshot

Floyd Mayweather jr. i Conor McGregor su u utorak u Los Angelesu odradili prvu promotivnu press konferenciju za svoj međusobni boksački meč koji je na rasporedu 26. kolovoza. Dvojac je bez ikakvih problema napunio dvoranu, baš kao što su karte i za ostala tri grada gdje će se uputiti nakon LA-ja, ekspresno razgrabljene.

Nakon uvodnog programa i nekoliko glazbenih točaka, prvi se na pozornici pojavio Conor McGregor na oduševljenje tisuća njegovih fanova u publici. Irac je bio obučen u svoje najbolje odijelo te je strpljivo čekao suparnika koji se nakon nekoliko minuta popeo na pozornicu uz svečanu najavu i puno pompe. Mayweather je bio obučen mnogo neobaveznije što je bila njegova još jedna mala pobjeda u psihološkom ratu koji će ova dva borca voditi sljedećih tjedana.

Uslijedilo je odmjeravanje na pristojnoj distanci, bez osiguranja na pozornici,u kojem se puno bolje snašao boksački prvak. Bio je miran i staložen, te je fokusirao pomalo nervoznog McGregora kojem je ovaj format medijskog pojavljivanja očito bio nešto novo i neobično. I dok je u prvom odmjeravanju Mayweather bio potpuno miran i staložen, McGregor je pokušao dići tenzije s dobacivanjem i provokacijama što mu nije polazilo za rukom.

Nakon odmjeravanja na pozornicu su stupili razno razni boksački promotori i službenici koji, iskreno govoreći, nikoga u dvorani nisu previše zanimali, pa je sada već prilično nabrijana masa u publici jedva čekala da se “pravi šou nastavi”. Kao veća zvijezda (to je regulirano ugovorom) Mayweather je čitavu večer bio u  prednosti. Uvijek je dolazio iza McGregora pa je tako bilo i u glavnom govoru. UFC prvaka je najavio njegov šef Dana White što je u biti bilo sve što je predsjednik UFC-a uopće i napravio na pozornici tijekom večeri.

McGregor je u svom govoru pokušao biti duhovit i provokativan u isto vrijeme, no bilo je vidljivo da nije u svom uobičajenom elementu. Format u kojem je trebao biti govornik na pozornici ispred tisuća ljudi mu očito manje leži od UFC-ovih press konferencija na kojima svojim brzim i vrlo točnim mozgom može kontrirati protivnike i doslovno ih verbalno “razvaliti” u nekoliko trenutaka. Stoga se američki analitičari slažu da je Irac u prvom nastupu pomalo ostao dužan i da će tek u nastavku turneje zasjati kako se bude prilagođavao “boksačkom formatu press konferencija”.

Nakon McGregora, na govornicu “se popeo” i bivši svjetski boksački prvak. Bio je to klasični, vrlo raspoloženi Mayweather iz svojih najboljih dana. Njegov govor je bio prepun unaprijed pripremljenih fraza, utreniranih rečenica i naučenih odgovora, no on je prvi borac u  povijesti koji je uspio ne samo parirati McGregoru u “trash talku”, nego ga i nadvisiti.

Kada se zasitio “pljucanja” po svom protivniku (mora se spomenuti i nekoliko rečenica u kojima ga je nahvalio podsjetivši da je ovo sve samo sport i kako je i on zaslužan što se ovo sve uspjelo realizirati) Mayweather ga je još jednom pozvao na sučeljavanje. Ovaj put licem u lice. Između nabrijanih boraca je stalo osiguranje i predsjednik UFC-a Dana White koji ih je spriječavao da se i fizički ne sučele prije nego što sudac da gong za početak boksačkog meča.

“Zaustavit ću te. Vidjet ćeš. Bit ćeš nokautiran. Zaustavit ću te. Začepi gubicu…zaustavit ću te. Nokautirat ću te…”, vikao je bez prestanka Mayweather McGregoru u lice. Irac je pokušavao kontrirati jučer iznimno raspoloženom boksaču, no jasno je kako je prva runda ipak pripala njegovom protivniku.

Valja naglasiti da je publika u najvećem dijelu bila na strani Conora McGregora. Iako se press konferencija održavala u Los Angelesu, Mayweather tamo i nije baš previše popularan, baš kao i nigdje drugdje u SAD-u. No, unatoč zvižducima iz publike i pljesku koji je konstantno pratio njegovog protivnika, “The Money” je prvo sučeljavanje odradio maestrano. To mu se mora priznati…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI