Mediji se pitaju: "Zašto Badr Hari nastupa na priredbi optuženog ratnog zločinca?"

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.07.2015 13:52h Autor:

Badr Hari vs. Ismael Londt

22. kolovoza u čečenskom Groznom ćemo na Akhmat Fight Showu gledati vrlo zanimljiv kick boksing dvoboj između Badr Harija i Ismaela Londta. Meč je to koji se već jednom trebao održati, ali je na koncu otkazan da bi se u 2015. ponovno aktualizirao. Bez sumnje se radi o dvoboju koji će zaintrigirati čitavu svjetsku borilačku javnost, a posebno onaj kick boksing dio.

Ono što je intrigantno u čitavoj priči jest pozadina ove očito bogate promocije koja si može priuštiti dovođenje i plaćanje Harija i Londta. Iza Akhmat Fight Showa stoji Ramzan Kadyrov, vođa Čečenske republike, ali i čovjek kojeg međunarodna zajednica optužuje za mnoge ratne zločine i kršenje ljudskih prava u vladanju "svojom" Republikom. Mnogi ga iza Vladimira Putina smatraju drugim najmoćnijim čovjekom u Rusiji. Vlast je od početka provodio na najbrutalniji način ubijajući i zatvarajući novinare koji su ga kritizirali, ali i političke protivnike gdje god se oni nalazili. Tako su neki ubijeni u Moskvi, neki drugi u Dubaiju, a treći u Beču. Uvijek pod vrlo misterioznim okolnostima.

Osim što je poznat kao diktator, Kadyrov je i pravi borilački entuzijast koji i sam trenira razne discipline, ali koji si je u prošlosti "priuštio" dolazak Fabricija Werduma, Chrisa Weidmana ili Franka Mira kao posebnih gostiju svog šoua. Zanimljiv podatak je i da je Jonu Jonesu Kadyrov ponudio čak 100 tisuća dolara za dolazak, no ovaj je odlučio odbiti velikodušan ček jer je smatrao da to ne bi bilo politički mudro. Mir, Werdum i Weidman su ponudu prihvatili te su u čečenskim šubarama naoružani pozirali s Kadyrovim.

U službi posebnog gosta u Groznom se već jednom našao i Badr Hari po kojeg je stigao poseban privatni avion. Priča se da je Hari bio tretiran poput kralja te da je već tada dogovorena buduća suradnja u obliku nastupa ovog sjajnog kick boksera na Akhmat Fight Showu.

Ako ste se zapitali što znači Akhmat, odgovor je jednostavan. Akhmat Kadyrov je bio Ramzanov otac, također predsjednik Čečenske republike koji je pogubljen 2004. godine. Njemu u čast je pokrenuta borilačka promocija koja očito puca vrlo visoko. Novac nije problem…

Više o Akhmat borilačkom šou i kontroverzi koja prati vlasnika možete pročitati na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI