Meč Golovkina i Canela službeno otkazan!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.04.2018 21:49h Autor:

Golovkin vs. Canelo

Nakon što je tim iza Canela Alvareza shvatio da nema dovoljno vremena za obaviti sve potrebno da bi se njihovom boksaču dokazala nevinost povodom doping pada, odlučili su meksičkog boksača povući iz meča zakazanog za 5. svibnja te je on tako službeno otkazan.

Sve je krenulo od toga kako je za večeras bila zakazana press konferencija na kojoj su novinari očekivali Canela Alvareza, odnosno poziv je navodio na to da će se on obratiti prisutnim novinarima. Na kraju je pred novinare izašao predsjednik “Golden Boy” promocije, Eric Gomez, koji je otkrio vijest koju nitko nije htio čuti.

“Šanse da sve uspijemo riješiti do potrebnog datuma bile su ekstremno niske, odnosno ne bismo do 18. travnja i saslušanja pred komisijom uspjeli ishoditi sve što je potrebno da se meč 5. svibnja održi”, rekao je Gomez, čime je dao do znanja kako se Canelo povukao iz ovog meča čak dva tjedna prije dana kada je trebao izaći pred atletsku komisiju Nevade i dati objašnjenje dva pozitivna rezultata na doping testovima.

U pitanju su testovi odrađeni 17. i 21. veljače, dok se Canelo još uvijek pripremao u Meksiku. Supstanca na koju je pao bio je Clenbuterol, koji je već ranije bio razlog doping pada nekih meksičkih sportaša, a nekoliko puta je dokazao kako je bio kontaminiran u mesu uzgojenom u toj državi. Ipak, komisija savezne države Nevade je prije nekoliko dana privremeno suspendirala Alvareza, s tim da bi se konačna odluka donijela 18. travnja, kada bi on izašao pred komisiju.

On će pred komisiju i dalje morati izaći, no meč je sada službeno otkazan, odnosno organizatori su već u procesu potrage za zamjenskim protivnikom Golovkinu, koji je već najavio kako će 5. svibnja nastupiti, neovisno o tome što će se dogoditi s njegovim prvobitno planiranim protivnikom. Tako je boksački svijet ostao bez izuzetno očekivanog revanša njihovog prvog duela, koji je u rujnu prošle godine završio bez pobjednika, a sudačke kartice uzrokovale su mnogo kontroverzi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI