"Meč je na trenutke izgledao kao uvod u ljubavnu romansu"

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.10.2013 14:58h Autor:

Kličko VS Povetkin

Borbom između Vladimira Klička i Alexandera Povetkina, koja je mnoge razočarala, u nedjelju se bavio čak i hrvatski satirični portal News Bar poznat po svom manje ili više ukusnom ismijavanju nekih aktualnijih tema, pa prenosimo njihov članak u cijelosti.

Vladimir Kličko obranio titulu svjetskog prvaka u hrvanju

Iako će meč biti zapamćen po brojnim zagrljajima te je na trenutke izgledao kao uvod u ljubavnu romansu, stručnjaci se slažu da je Kličko pokazao kako je i dalje nepokoreni prvak hrvanja na nogama.

Vladimir Kličko (37), profesionalni hrvač i usputni nositelj titula svjetskog prvaka u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO, porazio je svog izazivača, boksača Aleksandra Povjetkina, u spektaklu koji je pratilo 20 milijuna razočaranih gledatelja. Meč je bio kontroverzan od početka. Prvo se svjetski prvak nije mogao odlučiti hoće li se hrvati slobodnim stilom ili grapplingom, ali se na kraju ipak odlučio za grčko-rimski stil.

U početku su borci razmijenili i nekoliko udaraca u lice protivnika, ali ih je sudac brzo opomenuo da tako krše pravila WBA i IBF federacije. Nakon toga je počeo pravi meč.

"Kličko je razvio tehniku kojom može pobijediti svakog izazivača. Do treće runde Vladimir malo trči ringom, a kad skupi dovoljno znoja ispod pazuha, prigrli protivnika i zaroni mu glavu ispod ruke. Dovoljno je 30 sekundi za intoksikaciju bilo kojeg protivnika, nakon čega oni počnu teturati po ringu" – objasnio je naš Željko Mavrović ustvrdivši kako bi bez problema razvalio braću Kličko, ali se ne želi izložiti ozljedama jer mu je zdravlje na prvome mjestu.

Povjetkin se dobro držao do 12 runde, iako je često kršio pravila pokušavajući udariti protivnika, što je sasvim razumljivo jer je on prije ovog meča bio boksač. Nakon 12 rundi iscrpljujućega hrvanja, suci su jednoglasno presudili u korist Vladimira Klička, a to se i moglo očekivati jer Povjetkin nije uspio napraviti niti jednu polugu u meču.

Sljedeći Kličkov meč bit će u ožujku 2014., kad će s njim u ring ući Sasha Grey, poznata američka glumica, jer je to jedina šansa da ljubitelji boksa nastave pratiti mečeve braće Kličko.

Izvor: News Bar

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI