McGregorov menadžer: “Lorenzo Fertitta bio je ključna osoba u realizaciji meča Mayweather vs. McGregor”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.06.2017 11:02h Autor:

Lorenzo Fertitta i Conor McGregor

Glavne figure koje su posložile meč Mayweather vs. McGregor konačno su predstavljene javnosti. S UFC-ove strane, tu su Dana White i Ari Emanuel iz kompanije WME-IMG koja je vlasnik UFC-a, dok je Mayweatherovu stranu zastupao CEO Mayweather Promotionsa Leonard Ellerbe. Direktor Showtimea Stephen Espinoza predstavljao je svoju kompaniju u pregovorima, a McGregora, njegov menadžer, Audie Attar.

Attar je otkrio još jednu ključnu osobu u cijelom procesu, u emisiji ‘The MMA Hour’, kazao je Arielu Helwaniju kako je to bio bivši CEO i suvlasnik UFC-a Lorenzo Fertitta.

“Mislim kako je Lorenzo Fertitta ključna osoba u karijeri Conora McGregora. I da, bio je ključna osoba kod slaganja ovog meča, uspio je okupiti sve strane i započeti konstruktivne razgovore kada se uvidjelo da je ovo odlična poslovna prilika”, započeo je svoj intervju Attar.

Lorenzo Fertitta i njegov brat Frank, prodali su UFC kompaniji WME-IMG za više od 4 milijarde dolara prošlog srpnja. Dvojac se od tada nije previše pojavljivao u javnosti pošto su se vratili svom primarnom poslu, Red Rock casino grupi u Las Vegasu. Dok je bio CEO UFC-a, Lorenzo je sklopio mnoge poslove. Prema Attaru i ovog puta je Fertitta odradio svoj dio posla i realizaciju meča koji će se održati 26. kolovoza u vegaškoj ‘T-Mobile’ areni.

“Jako poštujem Lorenza, znam da je uzbuđen oko ovog i da mu je stalo. Stalo mu je do sporta općenito i do UFC-a. Brine se jako i za Conora. Drago mi je bilo vidjeti kako je uspio okupiti sve zainteresirane strane u pregovorima kako bi se posao realizirao”, kazao je McGregorov menadžer.

McGregor je 15. veljače objavio sliku na društvenim mrežama gdje stoji s Lorenzom Fertittom u Las Vegasu. Moguće da je to datum kada je meč Mayweather vs. McGregor postao realnost.


Fertitta još uvijek u svojem vlasništvu ima dio UFC-a. McGregor je i sam zatražio vlasnički udio. Počelo se nagađati kako se ‘The Notorius’ više nema namjeru vraćati u UFC-a nakon monstruozne zarade koju će ostvariti u ovom meču. Attar smatra kako su takva nagađanja uglavnom netočna.

“Conor je vrlo ambiciozan mladi čovjek. Ključna riječ je ‘mladi’. Puno toga još želi ostvariti u svojoj sportskoj i poslovnoj karijeri. Definitivno se želi nastaviti boriti i po MMA pravilima. Ako sve bude išlo prema planu, mogao bi se boriti još do kraja godine. Nema nikakvih garancija, ali definitivno se želi vratiti i boriti u UFC-u”, zaključio je Attar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI