Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
McGregor se osvrnuo na optužbe da je rasist | Fight Site

McGregor se osvrnuo na optužbe da je rasist

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.07.2017 11:40h Autor:

Mayweather Jr i McGregor

Indikativno je da su američki novinari i analitičari uoči trećeg izlaska na pozornicu Conora McGregora i Floyda Mayweathera noćas u New Yorku, diskutirali o temi je li Irac prešao granicu dobrog ukusa kada je svog protivnika u više navrata nazvao “majmunom” te mu je poručio “da pleše za njega”.

Mayweather: Conor je rasistički vrijeđao moju obitelj, crnce je nazvao majmunima (VIDEO)

S obzirom na rasističke konotacije takvih komentara, takve i slične izjave mogu povrijediti nečije osjećaje, ali i dovesti do eskalacije verbalnog sukoba u onaj fizički. I upravo nakon što su analitičari ustvrdili da McGregor nije prešao liniju i da ne vjeruju da se radilo o rasizmu, stvar je eskalirala. Baš na tom problemu…

Nije točno poznato što je Irac dobacio Mayweatheru i njegovom timu, no u jednom trenutku Floydovi su čuvari krenuli na UFC prvaka. Kasnije se saznalo da je McGregor dobacio nešto što je Mayweatherov tim shvatio kao rasističku uvredu. Floyd je otkrio novinarima kako “McGregor nije pokazao poštovanje prema njegovoj kćeri i prema majci njegove kćeri”, kao i da je “uvrijedio sve crne žene te da je nazvao ljude crne rase majmunima”.

“To jednostavno nije istina. Ja sam multikulturalan, jako multikulturalna individua i nemam nikakvih zlih osjećaja prema bilo kome. Ja niti ne vidim tko je kakve boje kože, razumijete me?”, odgovorio je Irac na pitanja novinara nakon press konferencije i incidenta te je dodao:

“Pa u Brooklynu smo, u New Yorku. Ja sam veliki Notorious BIG fan i htio sam se malo poigrati s takvim stvarima. A tko to hoće tumačiti na drugačiji način, neka mu. To je glupo i bizarno.”

Ipak, njegovi komentari zaista mogu zvučati rasistički. Pa je tako tijekom svog “performansa” ustvrdio:

“Da se dotaknem malo rase. Mnogo ljudi kaže da sam protiv crnaca. To je jebena glupost. Pa zar ne znate da sam ja napola crnac? Ja sam napola crnac od pupka prema niže.”

Također je tijekom svog govora u više navrata pozvao svog boksačkog protivnika da “pleše za njega jer je majmun”, što su također mnogi u tako osjetljivom društvu kao što je ono američko, protumačili kao nešto izvan okvira dobrog ukusa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI