McGregor: Dublje sam analizirao suđenje, nisam paranoičan, ali sudac nije bio pošten!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.10.2017 10:05h Autor:

Mayweather vs. McGregor

Conor McGregor je ponovno kritizirao Roberta Byrda, boksačkog suca koji je dijelio pravdu u njegovom nedavnom meču protiv Floyda Mayweather u Las Vegasu. Iako je velika većina stručnjaka i analitičara procijenila kako je Byrd odradio odličan posao u tom meču, ali i da je sam prekid bio ispravan, Irac je u posljednjem intervjuu nanovo napao suca koji je dvoboj prekinuo u 10. rundi.

“Adalaide Byrd je supruga Roberta Byrda, to je sve što ću reći na tu temu”, ironično je ispalio UFC prvak aludirajući na jako loše bodovanje inače poznate bodovne sutkinje Adalaide Byrd u nedavnom meču Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza. Byrd je s 118-110 bodovala dvoboj u korist Meksikanca, a velik dio analitičara je takvo bodovanje nazvao skandaloznim. Pritisak na Komisiju je bio toliki da su se Byrd morali zahvaliti na određeni period te ju prisilno poslali na odmor.

“Kada smo stali licem u lice i kada nam je objašnjavao pravila, buljio je isključivo u mene. Gledam ga kako bulji u mene i vidim u svom perifernom vidu da Mayweathera nije niti pogledao, da gleda isključivo u mene. Htio sam mu reći: ‘Pa i on se bori, baš kao i ja. Daj i njemu objasni pravila.’ Ne znam što je radio tada?”, objašnjava McGregor i dodaje:

“Svaki put kada smo se uhvatili u klinč, on je doslovno upotrijebio hrvanje da me makne sa sebe. Ali tako je, kako je. Očito je da nisam mogao dobiti pošten tretman.”

Irac smatra da je sudac jedva čekao prekinuti dvoboj…

“Ja mislim da se radi o preranom prekidu. Kako možeš prekinuti meč, ako ranije nije bilo nokdauna?”, pita se McGregor i sam odgovara:

“Rundu prije sam ga gotovo nokautirao. Pogodio sam ga u tijelo rundu ranije. Kako onda možeš prekinuti meč na prvi znak da je netko malo uzdrman? Pa moraš pustiti takav meč dalje…”

Na koncu razgovora o suđenju McGregor priznaje da ga je dodatno poljuljala vijest da je supruga suca Byrda upletena u skandal s bodovanjem dvoboja Canelo vs. GGG.

“Oni su muž i žena, to je malo čudno. Općenito je sudac bio čudan. Adalaide je imala taj incident tijekom meča Canela i Golovkina…”

“Zašto Mayweatheru nije dao instrukcije? Zašto je buljio samo u mene? Imao je nešto protiv mene. Čim je krenulo, kada je dolazilo do klinča, nije nas samo razdvajao, mene je vukao od njega. To mi je uzelo energiju. Postajao sam, ne paranoičan, ali sam krenuo s malo dubljom analizom. Čini mi se da ipak nisam imao fer tretman u tom meču”, zaključuje Irac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI