Mayweatheru Jr. čak 40 milijuna dolara za meč protiv Ortiza

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.06.2011 12:20h Autor:

Floyd Mayweather Jr.

Dvojac će se sučeliti u rujnu, a neporaženi Mayweather se za meč protiv Ortiza vratio iz mirovine.

Još uvijek neporaženi boksač Floyd Mayweather Jr. će navodno za meč protiv WBC šampiona Victora Ortiza dobiti čak 40 milijuna dolara. Prema pisanju nekoliko američkih portala koji se pozivaju na dobro obaviještene izvore, Mayweatheru je garantiran toliko velik iznos jer organizatori i njegovi promotori, tvrtka Golden Boy Promotions, očekuje rekordnu prodaju PPV-a za tu borbu. Svoja optimistična predviđanja temelje na popularnosti Ortiza među meksičkim iseljenicima koji žive u SAD-u, a koji će zdušno navijati protiv Mayweathera.

Drugi pak sumnjaju u istinitost ovakvog podatka, te ističu da je on moguć jedino ako će se novac dijeliti u omjeru 90 naprema 10 posto u korist Mayweathera. Tada bi prvak Ortiz trebao zaraditi “siću”, odnosno otprilike 4 milijuna.

Mnoge su pak zabrinule ove cifre jer logično razmišljaju da sada sigurno neće doći do meča između Mannyja Pacquiao i Floyda Mayweathera Jr.

“Što će mu muka oko organizacije meča s Pacquiaom, ako može dobiti 40 milijuna za Ortiza”, jedan je od sličnih komentara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI