Mayweatherov menadžer: McGregor ne može biti tako loš, snimke treninga su “fejk” (VIDEO)

K1 / Boks 18.07.2017 12:47h Autor:

Conor McGregor

“Main stream” mediji su se smijali Conoru McGregoru kada je prije nekoliko dana objavio ekskluzivne prve snimke s pripremnog kampa za meč protiv Floyda Mayweathera. Tako je USA Today objavio kako “Conor nema nikakve šanse”, The Washington post je video nazvao “komičnim”, a neki drugi mediji su upozoravali na “zabrinjavajuću razliku u brzini između Conora i Floyda”.

No, je li se radilo o pravom materijalu s treninga ili je Irac pokušao svoje boksačke kvalitete prikazati skromnijima nego što to zaista jesu? Glavni čovjek Mayweather Promotions kompanije, Leonard Ellerbe, tvrdi da se radilo o prevari, a da je mudri Irac uspio prevariti i medije i publiku.

“Gledajte, Conor je pametan tip. On je jako pametan. Zar vi svi vjerujete da je ta snimka autentična? Samo sam iskren. Zar zaista vjerujete da je to prava snimka i da on zaista tako izgledas na treningu? Dajte molim vas”, poručuje Ellerbe koji nije prvi čovjek iz Mayweatherovog tima s ovom teorijom.

I Floyd Mayweather sr., Mayweatherov otac i trener, je također nedavno ustvrdio da su i snimke sparinga puštene u javnost samo kao mamac, a ne kao stvaran prikaz onoga što McGregor može u boksačkom ringu. Ellerbe vjeruje da je sve dio pametnog plana…

“Pogodite što? Sve vas je prevario! Svakog od vas. Namjerno je izgledao sporo na toj vreći, nešto je muljavio tu, nešto tamo. Vi možete vjerovati u tu snimku, mi nećemo”, objašnjava menadžer i dodaje:

“Ja vidim borca koji ima nevjerojatan tajming. Nevjerojatan. Način na koji kontrira prednji direkt svog protivnika, savršeno pripremi kontru i onda poentira snažnim udarcem. On zna kako napraviti pravu štetu. Ako ih potpuno ne nokautira, onda ih baca u nokdaune. I to dobre nokdaune.”

Doduše, i Ellerbe i čitav Mayweatherov tim su poznati kao sjajni taktičari. Stoga dva puta razmislite prije nego što vjerujete riječima ovog menadžera. Postoji realna mogućnost da je i ova izjava samo psihološko oružje kojim pokušavaju ući pod kožu irskom MMA borcu. Postavljajući se na način “pa ne može Conor biti ovako loš”, realna je mogućnost da ovakvim izjavama pokušavaju narušiti samopouzdanje u McGregorovom timu…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI