Mayweather u detalj objasnio zašto je McGregor bio uspješniji od Pacquiaoa ili Mosleyja (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.09.2017 10:34h Autor:

McGregor vs. Mayweather

Nakon što je svladao Conora McGregora, svoj “score” podigao na nevjerojatnih 50-0 i pritom zaradio otprilike 300 milijuna dolara, Floyd Mayweather jr. se polako vraća u svoju svakodnevnicu. Za razliku od McGregora, “The Money” nije otišao na odmor na neko egzotično otočje. Ostao je u Las Vegasu i uživa u ostvarenom nedavnom uspjehu.

Dvoboj protiv UFC prvaka je i dalje predmet rasprava i analiza, pa je Mayweather u posljednjem intervjuu za FightHype odlučio riješiti jednu nedoumicu koja se provlačila posljednjih dana po medijima – kako to da je jedan borac bez boksačkog iskustva bio uspješniji u zadavanju udaraca protiv njeg od sjajnih boksača poput recimo Mannyja Pacquiaoa ili Shanea Mosleyja?

“Razlog je taj što ja nisam udarao iz kontri. To je vjerojatni razlog zbog kojeg je Conor uspio pogoditi viši postotak udaraca nego neki drugi boksači. Išao sam ravno naprijed, gotovo da se nisam kretao, blokirao sam malo njegove udarce i lomio sam ga”, izjavio je Mayweather te je dodao:

“To je bio naš taktički plan. Ideja je bila dopustiti mu da se ispuca bilo gdje. Znao sam da će udarati iz neobičnih pozicija, ali taktika za ovaj meč je bila da mu šake zabijem duboko u tijelo, udaram ga lijevim krošeom i udaram ga desnim direktom. Morao sam ići naprijed, raditi pritisak i gurati ga prema konopcima.”

McGregorov boksački trener Owen Roddy je priznao kako njihov tim nije bio spreman za ovu taktiku i da ih je bivši višestruki svjetski prvak iznenadio te uhvatio “na krivoj nozi”. Mayweather tvrdi da je mogao pobijediti i na drugi način, no ovo je bila dogovorena taktika.

“Mogao sam ostati na distanci, mogao sam ga nadboksati i udarati iz kontri. Vjerojatno bih ga i tada nokautirao negdje u meču, ali to nije bilo ono što smo htjeli. Htjeli smo ga pritisnuti, gurnuti natrag. Rekao sam vama novinarima da ću ići prema naprijed, htio sam dati fanovima i svima na svijetu koji su čekali ovaj meč, jednu uzbudljivu borbu. Smatram da sam uspio u tome”, zaključio je Mayweather.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI