Mayweather tvrdi da će meč protiv McGregora imati posebnu svrhu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.08.2017 11:59h Autor:

Floyd Mayweather Jr.

Gostujući na ESPN-u, Floyd Mayweather junior je izjavio da će meč protiv Conora McGregora posvetiti “svim Amerikancima”, ali i “svim osobama crne rase u svijetu”. Slavni boksač i dalje tvrdi da je McGregor na promotivnoj turneji u više navrata izrekao rasističke uvrede, što je ovaj žestoko odbacio. Sada Mayweather to želi iskoristiti kako bi fanove dovukao na svoju stranu.

Podsjećamo, McGregor zaista jest koketirao s rasizmom u više navrata tijekom svojih govora na turnejama. Mayweathera i njegovu svitu je zvao “majmunima”, a u više navrata ih je pozvao “da plešu za njega”. Kada se na pozornici pokušao oprati od rasizna, samo se još više uvalio u nevolje jer je izjavio “kako je on polu crnac, odnosno da je crnac od struka nadolje.”

“Razmišljao sam upravo o našim velikim vođama. Martin Luther King, Malcom X… Oni su se žrtvovali za mene, moju obitelj i one koje volim. Kao što sam rekao ranije, stvar je i dalje ozbiljna. Ali ja sam snažan, ja sam pametan i ja sam strpljiv. Dođite 26. kolovoza, bit ću i dalje ista osoba – pametan, snažan i strpljiv. Nazvao nas je majmunima, a vidjet ćemo hoće li nas isto zvati 26. kolovoza”, izjavio je Mayweather za ESPN.

Upitan je li rasistički govor McGregora donio dodatnu motivaciju, Mayweather odgovara:

“Ne, uvijek je isto. Ali ovaj meč je za posebnu svrhu. Ovaj meč je za sve Amerikance. Ovaj meč je za sve ljude crne rase na svijetu.”

McGregor je Mayweatherove optužbe za rasizam u nekoliko navrata odbacio. Evo njegove posljednje izjave na ovu temu.

“Može vas prevariti, ako se date prevariti. Znate nečiji karakter, znate njegovu povijest… Pokušava privući ljude na svoju stranu. Mislim da je ovo malo jeftino. Pokušao sam nešto reći na svoj način, ali nije niti bitno. Tako je, kako je. Ako on smatra da ga nisam dovoljno poštovao, onda je on idiot i tko ga jebe”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI