Mayweather detaljno otkrio taktički plan za Conora: “Ne udara niti blizu snažno kao Canelo, Pacquiao ili Cotto…”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.08.2017 12:31h Autor:

Floyd Mayweather & Conor Mcgregor

Nakon što je stigao do pedesete profesionalne pobjede u karijeri, svladavši prekidom u desetoj rundi UFC prvaka Conora McGregora, Floyd Mayweather junior je gostovao kod slavnog boksačkog analitičara Stephena A Smitha. U vrlo zanimljivom razgovoru bivši boksački svjetski prvak je otkrio svoj taktički plan koji je koristio u meču protiv za njega neobičnog protivnika stila s kojim se ranije nije susretao u karijeri.

Upitan je li mogao ranije nokautirati nekoga s profi scoreom od 0-0, Mayweather odgovara da se uvijek drži plana koji je usaglasio sa svojim timom prije početka dvoboja. A ovaj put plan je glasio da se McGregora najprije izmori, a zatim zaustavi u kasnijim rundama…

“To je bio naš plan. Znali smo da će na početku bacati snažne udarce. A plan je bio da ih blokiram i blokiram i krećem se. U toj fazi sam koristio svoju obranu i udarao sam ga u tijelo. Pokušavao s vremena na vrijeme s nekom velikom bombom u glavu. Ideja je bila da ga se stisne i na koncu slomi.”

Kako je znao da će moći izdržati McGregorove udarce na početku meča?

“Zato na početku uvijek morate testirati svog protivnika u prvim rundama.  To sam i učinio u startu meča. Između rundi sam rekao svom ocu da ću ga riješiti u kasnijim rundama. Puštao sam ga da se ispucava i udarao sam ga u tijelo. Vidio sam kako polako kopni njegova snaga i kako usporava. Tada sam pojačao svoje bombe”, tumači sjajan taktički plan bivši svjetski prvak.

Upitan o McGregorovoj sada već mitskoj snazi udarca, Mayweather odgovara da se ipak ne radi o jakom udaraču poput nekih drugih s kojima se do sada susreo u ringu.

“On je solidan udarač, ali ništa što nisam ranije osjetio. Ne udara jako poput Maidane ili Pacquiaoa ili Cotta ili Canela. Njegova snaga nije niti blizu, ali je solidna. Čvrst je protivnik”, objašnjava Mayweather i zaključuje:

“Čudan je, ima čudan stil. Skače dosta, udara iz raznih pozicija, nezgodan je. Ali moj plan je bio da budem kompaktan, da idem naprijed, stišćem ga i na koncu nokautiram.”

Čitav razgovor pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI