Mayweather: Canelo bi trebao izbjeći Golovkina

K1 / Boks 28.12.2015 16:19h Autor:

Floyd Mayweather

Floyd Mayweather iznenadio je ovih dana boksački svijet kada je savjetovao Saula “Canela” Alvareza, WBC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji, da izbjegne Gennadyja Golovkina jer smatra kako je kazahstanski borac preveliki zalogaj za mladog Meksikanca.

“Canelo je upravo u dobroj i uzbudljivoj borbi pobijedio Miguela Cotta, ali malo su ubrzali cijeli proces u kojem ga žele baciti pred Golovkina, borca kojeg smatraju jednim od najboljih na svijetu. Nije mi jasno zašto promotor požuruje s tom borbom i to odmah nakon što je Canelo odradio čvrstu i tešku borbu. Ako zaista brinu o tvom zdravlju te općenito o tebi i tvojoj obitelji, a znam da to ne rade, onda bi trebali pustiti tu borbu i dati joj još vremena kako bi se izgradila”, izjavio je Mayweather.

Mnogi fanovi razočarani su Mayweatherovim izjavama, ali one ne bi trebale nikoga iznenaditi, budući da je Amerikanac i sam poznat po izbjegavanju najtežih protivnika. Margarito, Golovkin, Tszyu, te Mosley i Pacquiao, kada su bili u najboljoj formi, samo su neki od boraca koje je “Money” izbjegavao tijekom svoje karijere.

Podsjetimo, Golovkinu i Alvarezu je omogućena po jedna dobrovoljna obrana pojasa kako bi tijekom tog razdoblja povećali interes za njihov okršaj koji je u planu za rujan iduće godine, ali i to je, prema Mayweatheru, nedovoljno kako bi se Alvarez u potpunosti pripremio za opasnog i dominantnog Kazahstanca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI