Mayeather nije blefirao, stvarno želi rukavice od 8 oz-a

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.08.2017 11:37h Autor:

Ilustracija – Grant rukavice

Čini se kako ovaj put Floyd Mayweather ne blefira. Ako ste mislili da je njegova jučerašnja “rukavica u lice” McGregoru da se bore u 8 uncnim rukavicama, a ne u većim od 10 oz-a, samo marketinški trik, prevarili ste se. Barem prema riječima čelnika Atletske Komisije države Nevade koja je zadužena za regulaciju boksačkog dvoboja zakazanog za 26. kolovoza, Boba Bennetta.

Mayweather “bacio rukavicu” McGregoru: Ajmo se boriti u rukavicama od 8 unci!

On je za MMAFighting potvrdio kako je Mayweatherov tim uputio službeni dopis u kojem se informiraju o mogućnostima da se promjeni veličina (ondosno težina) rukavica. Prema pravilima Komisije profesionalni mečevi koji se održavaju u državi Nevadi, a dogovoreni su do 154 funte (69.5 kg) se moraju održavati u rukavicama veličine 10 unci. Ipak, prema riječima Bennetta, iznimka je moguća, no dozvolu mora donijeti Komisija na svom zasjedanju.

“Morali bi doći pred Komisiju i objasniti zašto bi im se moralo omogućiti da u njihovom meču koriste rukavice od 8 unci. Predsjednik Komisije Anthony Marnell i ostali članovi bi morali odlučiti je li zdravlje i sigurnost boraca ugrožena time. A to su uvijek prioriteti”, objašnjava Bennett i dodaje da je prvo sljedeće zasjedanje Komisije zakazano za 16. kolovoza.

“Mayweatherov tim je želio znati kakav je proces i kakve su im opcije”, dodao je Bennett.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI