May-Mac po zaradi od ulaznica debelo iza Mayweather vs. Pacquiao, UFC-ov rekord višestruko nadmašen

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.09.2017 16:14h Autor:

Floyd Mayweather Jr. i Conor McGregor

Osim što se predviđalo da će srušiti PPV rekord, dvoboj između Floyda Mayweathera Jr.-a i Conora McGregora imao je potencijal srušiti i onaj po zaradi od ulaznica, no izgleda da to nije bio slučaj.

Prema pisanjima nekoliko uglednih borilačkih medija koji se pozivaju na informacije od Atletske komisije države Nevade, ovaj je dvoboj od ulaznica prikupio 55.4 milijuna američkih dolara. Hvale vrijedan iznos, ali i iznos koji prilično zaostaje za 72.2 milijuna zarade koju su na isti način osigurali Mayweather i Manny Pacquiao svojim okršajem iz svibnja 2015. godine.

Ovi rezultati nisu ni blizu prognoza Dane White koji je tvrdio da će borba od ulaznica uprihoditi oko 70 milijuna. Od predsjednika UFC-a još je lošiji u svojoj procjeni bio Mayweather po čijoj se računici radilo o barem još 10 milijuna dolara većem iznosu.

Naravno, na ovaj iznos utjecala je i činjenica da je u T-Mobile areni ostalo nekoliko tisuća praznih mjesta, a na tome se najviše može ‘zahvaliti’ njihovim izrazito ‘paklenim’ cijenama. Prema informacijama koje dolaze od istog izvora, za May-Mac spektakl broj prodanih ulaznica je iznosio 13 094, dok je broj podijeljenih bio 137.

Ovaj je event tako zasjeo na drugo mjesto u povijesti po zaradi od ulaznica. UFC-ov rekord nadmašen je otprilike tri puta, a prihodi su 35 milijuna dolara veći od primjerice Mayweather vs. Canelo Alvarez. Naglasimo i kako u čitavoj povijesti boksačkih priredbi u Nevadi, barem po zaradi od prodanih ulaznica, Mayweather drži četiri prva mjesta.

Na konačne podatke o PPV prodaji se još uvijek čeka…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI